IRAN: Et angreb på Syrien er et angreb på Iran. Sådan lyder det lørdag fra en talsmand fra den iranske regering i en af de hidtil stærkeste tilkendegivelser af Teherans støtte til det syriske styre. Det skriver Reuters.

Iran er en af den syriske præsident Assads vigtigste støtter i den snart to år lange borgerkrig i Syrien, der ifølge FN har kostet omkring 60.000 mennesker livet.

Det iranske styre har gentagne gange advaret mod vestlig indgriben i konflikten.

- Syrien har en meget grundlæggende og afgørende rolle i regionen til at fremme stærke modstandspolitikker. Derfor vil et angreb på Syrien blive anset som et angreb på Iran og Irans allierede, siger Ali Akbar Velayati, rådgiver for Ayatollah Ali Khamenei, til nyhedsbureauet Mehr.

Modstanden fra Teheran er vendt mod Israel og mod vestlig indflydelse i Mellemøsten. Iran og Syrien underskrev således tilbage i 2006 en fælles forsvarspagt, men indholdet af den kender omverdenen ikke meget til.

Tilbage i september blev en iransk militærkilde citeret for at sige, at Iran ville skride til handling, hvis USA angreb Syrien.

Iran anklager Vesten for at udstyre de syriske oprørere med våben, mens oprørerne anklager Iran for at bidrage med soldater til Assads styrker.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.