Irakisk domstol frikender Hezbollah-medlem Ali Mussa Daqduq og løslader ham trods aftale med USA.

IRAK: Hezbollah-medlem Ali Mussa Daqduq blev fredag løsladt af de irakiske myndigheder, efter en irakisk domstol frikendte det højtstående medlem for deltagelse i drabet på fem amerikanske soldater.

- Der var ingen grund til at holde ham tilbage. I går aftes blev det derfor besluttet at løslade ham. Han er nu ude og ankom til Beirut for to timer siden. Der var ingen anklager imod ham i Irak. Hans tilbageholdelse var politisk, ikke juridisk, udtaler hans advokat Abdulalmehdi al-Mutiri til Reuters.

Løsladelsen forventes at vække vrede i USA, som overdrog Daqduq til Irak sidste december, efter at det mislykkedes at overtale Baghdad til at udlevere ham på grund af hans rolle i 2007-kidnapningen, som endte med drab på amerikanske soldater.

Tidligere i år udtalte USAs forsvarsminister Leon Panetta, at han havde fået forsikring fra Irak om, at de ikke ville løslade Daqduq, selv hvis en irakisk domstol frikendte ham.

Daqduq blev fanget i marts 2007. Amerikanske styrker beskyldte ham for at have forbindelse til Irans islamistiske hær Quds og være en del af den shia-muslimske militante gruppe Hizbollah siden 1983.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.