Det store britiske medie The Guardian har sat sig for at finde ud af, hvorfor Danmark år efter år ender øverst på FN's liste over verdens lykkeligste folk. Det er der kommet en Facebook-video ud af, som du kan ser herunder, hvor mediet særligt går i dybden med begrebet 'hygge'.

Men hvad er hygge, og hvordan forklarer man hygge på et sprog, der ikke har et dækkende ord?

Løsningen er, ifølge The Guardian, at bruge eksempler på, hvad danskere ville kategorisere som værende hyggeligt.

At spise med dem, man holder af, i dæmpet belysning, at drikke varm chokolade ved pejsen eller sågar at trække lune sokker på efter et regnskyl, bliver alle nævnt som eksempler på hygge.

Mediet bruger den overordnede beskrivelse 'at nyde de gode ting i livet i en venlig atmosfære', og med den rammer The Guardian meget godt, hvad der står i den danske ordbog: 'At opleve eller skabe en behagelig, tryg og afslappet atmosfære.'

I videoen har The Guardian fået en til at udtale hygge, men det lyder ikke umiddelbart som en dansker. Ordet hygge findes dog også på norsk, og det er muligvis en norsk udtale, The Guardian har fundet frem.

Om der fremover vil opstå mere hygge i det engelske er endnu uvist, men mon ikke englændere også kan finde ud af at hygge sig, selvom de ikke har et ord for det?

En øl på pubben med dem, man holder af, i dæmpet belysning, ville mange danskere nok kategorisere som hyggeligt, og det gør englænderne vist ikke så sjældent.

Se videoen fra The Guardian på Facebook herunder: