Cherylyn Woody og hendes fireårige datter havde boet i deres lejebolig i fem måneder, da det begyndte at hvæse fra brystet, hver gang den lille pige trak vejret. Så kom hosten, bihulebetændelsen og de rindende øjne.

Den lille familie flyttede til Duluth i den amerikanske stat Georgia i 2014. Først to år senere fandt de ud af, hvorfor hun var blevet så syg efter flytningen.

»I et par måneder havde hun jævnligt været hos børnelægen, hun havde fået en inhalator, og hun havde aldrig været syg før,« fortæller moderen, Cherylyn Woody, til HLNTV.

Men lægebesøgene havde ingen effekt på den lille piges helbred. Ej heller inhalatoren.

Til sidst sendte den desperate mor bud efter fagfolk, der kunne undersøge boligen.

I begyndelsen kunne de ikke se, at der skulle være noget galt. Men så spottede de noget mystisk.

.

»Da vi undersøgte det nærmere, trak jeg det her bræt til siden, og dér fandt vi et rum, der var adskilt fra resten af huset,« fortæller tekniker Paul Cervino fra Bio One i Atlanta.

Bag isolering og gipsplader gemte sig et ubehageligt rum fyldt med skimmelsvamp. På alle overflader groede den livsfarlige pelsede masse. Vægge, lofter og gulve. Alt var beklædt med tykke grønne og sorte svampearter.

.

Cherylyn Woody fik sin datter undersøgt, og i pigens bihuler fandt man sporer fra otte forskellige svampearter.

Hverken husets udlejer eller Cherylyn Woody anede, at denne krybekælder eksisterede, fortæller de begge to, og moderen advarer nu andre om at gå med symptomerne uden at få gennemtjekket deres bolig.

.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.