Et indisk flyselskab har sat to piloter på pause, efter at de angivelig havde drukket kaffe i cockpittet midt i en rejse.

Det er sådan set i orden. Meeen, placeringen af koppen var bestemt ikke.

Det blev opdaget, efter at et foto af en kop, der var placeret på kontrolpanelet i et fly fra SpiceJet, gik viralt tidligere på ugen.

Flyet var på vej fra Delhi til byen Guwahati 8. marts i år, og det fløj i over 11 kilometers højde, da fotoet blev taget. Det skriver BBC.

Det udløste en skandale og fik Indiens luftfartsmyndigheder til at komme med en advarsel til selskabet.

SpiceJet oplyste onsdag, at det kiggede på sagen. Flyselskabet havde allerede taget to piloter, som efter sigende tog billedet, af deres vagter.

»De vil få den nødvendige disciplinære straf, når sagen er undersøgt,« siger en talsmand for luftfartsselskabet til avisen The Times of India.

De indiske regler tillader godt nok flyets piloter at have mad og drikke inde i flyets cockpit. Men det skal ske under strenge regler. For eksempel skal kopper have låg på for at forhindre folk i at spilde.

Fotoet viser en åben kaffekop, der var placeret ved kontrolpanelerne. Piloterne kan man ikke se på billedet.

Piloterne fik på puklen på de sociale medier, da billedet blev vist.

'Bare den mindste turbulens, så vil kaffen spilde ned på elektronikken og ødelægge systemet,' siger luftfartsekspert Mohan Ranganathan, der delte fotografiet på Twitter.