Nye detaljer er kommet frem om omstændighederne omkring voldtægten af en 23-årig indisk kvinde før jul. Anklageskriftet ventes fremlagt torsdag, og politiet indstiller de tiltalte til dødsstraf.

INDIEN: Voldtægt og kølleslag med jernstænger var ikke nok for seks indiske mænd, da de i midten af december forgreb sig på en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi. Kvinden døde efterfølgende af sine kvæstelser.

De seks tiltalte forsøgte også at køre deres offer over. De nye detaljer fremgår af et mere end 1.000 sider langt anklageskrift, der ifølge flere indiske medier bliver fremlagt i retten torsdag.

Den 23-åriges kæreste, som også blev udsat for vold, fik reddet kvinden fra at blive kørt over. De to blev smidt ud af bussen, og da bussen vendte om med kurs direkte mod kvinden, hev kæresten hende væk, og kvinden undgik påkørsel.

Anklageskriftet afslører desuden, at den 23-årige studerende forsøgte at bide gerningsmændene for at forsvare sig. Det fremgår af bidemærker hos de anklagede mænd.

Kvinden døde lørdag af de kvæstelser, hun pådrog sig ved voldtægten. Det skete på et hospital i Singapore, hvor kvinden de sidste dage kæmpede for sit liv.

Fem af mændene ventes at blive formelt tiltalt for forbrydelsen torsdag, og det ventes, at retssagen vil blive gennemført hurtigst muligt.

Hvis de bliver dømt, risikerer fire af mændene dødsstraf. Den ultimative straf er sjældent brugt i Indien, men ifølge Reuters vil politiet indstille mændene til dødsstraffen.

En sjette mistænkt, som menes at være under 18 år, vil formentlig blive fremstillet for en ungdomsdomstol.

En indisk minister, Shashi Tharoor, har foreslået at lade en ny lov mod voldtægt af kvinder opkalde efter den afdøde kvinde. Kvindens navn har hidtil været hemmeligholdt efter aftale med familien.

Ifølge indianexpress.com har familien dog givet tilsagn til, at den afdøde kvindes navn kan offentliggøres, hvis det sker som led i navngivning af den nye lov.

Den afdøde kvindes aske blev tirsdag spredt i Indiens største flod, Ganges.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.