Måske helt op mod 200 mennesker er omkommet under en brand på en natklub i det sydlige Brasilien. Her et billede fra den kaotiske redningsaktion.
Måske helt op mod 200 mennesker er omkommet under en brand på en natklub i det sydlige Brasilien. Her et billede fra den kaotiske redningsaktion. Foto: GERMANO RORATO/AG. RBS

Tragedie i Brasilien - ADVARSEL: Stærke billeder

Op mod 245 mennesker meldes dræbt i en brand på natklubben Kiss i byen Santa Maria i det sydlige Brasilien. Branden opstod, da et band tændte ild som et led i dets show, oplyser en repræsentant fra det lokale militærpoliti ifølge Reuters.

Flere end 500 mennesker var ifølge Reuters inde på selve natklubben, da branden opstod, og de første meldinger lyder på, at politiet stadig tæller de døde, hvoraf en stor del hurtigt blev slået ihjel af røgforgiftning, fordi ilden havde taget fat i noget isoleringsmateriale, der dannede en meget tyk og sort røg.

11111BRAZIL FIRE

brasilien

Luiza Sousa, talsmand for politiet i Santa Maria, oplyser, at branden helt konkret brød ud, da et medlem af det band, der spillede på scenen, tændte en flamme, som ramte loftet. På grund af isoleringsmaterialet i loftet spredte branden sig på få sekunder, lyder det.

- Brandvæsenet leder efter flere ofre. Vi kan ikke give et præcist tal for antallet af døde. Mange personer gik i panik og begyndte at trampe hen over hinanden, siger brandchef Guido de Melo til lokale medier ifølge BBC, der også skriver, at dødstallet kan være på flere hundreder.

Natklubben havde efter sigende blot én udgang, og derfor måtte brandmænd bryde en mur ned for at få gæsterne ud.

Ifølge major Gerson da Rosa Ferreira fra militærpolitiet har man fundet 159 lig og flyttet dem væk fra området omkring natklubben, der ligger i den sydlige del af Santa Maria. Han oplyser endvidere, at antallet af døde sandsynligvis er over 200.

Ifølge Ciro Simoni, sundhedsembedsmand i delstaten Rio Grande do Sul, er man i gang med at få samtlige ledige respiratorer fra statens hospitaler til området.

Meget tyder på, at ingen danske turister har været impliceret i ulykken. Indtil videre er de danske myndigheder ikke blevet kontaktet i forbindelse med branden, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Udenrigsministeriet er hidtil ikke blevet kontaktet i forbindelse med en brand på en natklub i byen Santa Maria i Brasilien, lyder det således i en udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau.

brasilien

11111BRAZIL FIRE

På en gruppeside på Facebook er der blevet lagt billeder af sårede mennesker, taget med mobiltelefoner, inde fra natklubben. Billederne er meget stærke, og viser adskillige mennesker liggende på gulvet.

Igennem flere opslag på Facebook-siden bliver der løbende lavet opdateringer om situationen, lige som der bedes om frivillige læger og sygeplejesker til det lokale hospital.

En person skriver i en opdatering, at hospitalerne ikke behøver flere frivillige, da mange har meldt sig. Men derimod er der mangel på blod. Og der opfordres til at folk går ud og donerer blod.

Et af billederne bliver hyppigt kommenteret. Og blandt personerne som skriver, kommer der også enkelte oplysninger om situationen. En person skriver blandt andet, at de lokale myndigheder frygter at bygningen kan kollapse pga. branden.

En anden skriver, at hun har en bekendt, der var på natklubben, da branden brød ud. Og det skulle ifølge den bekendte skyldes, at en sanger fik tændt ild til at flag, som personen stod med på scenen under et show, som efterfølgende fangede an i noget træ i natklubben - hvorefter branden så brød ud i lys lue.

BT følger sagen ...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.