De verdensborgere, som ikke har nogen bestemt religion eller som ikke tror på noget, er nu som gruppe den tredjestørste »religion« i verden, afslører en ny undersøgelse.

GLOBALT: Mens kristendom er den største religion i verden med 2,2 milliarder troende, udgør folk, der ikke har nogen religiøs tilknytning, nu den tredjestørste gruppe af »troende«. Det viser en ny undersøgelse om verdens trosretninger, skriver dailymail.co.uk.

Gruppen med de ikke-troende ligger lige efter muslimerne, som udgør 23 procent af verdens befolkning, og lige før hinduisterne på en fjerdeplads. Hinduismen er dog den religion - sammen med islam - som ifølge undersøgelsen foretaget af Pew Forum on Religion and Public Life har størst chance for at vokse i fremtiden, mens jødedommen har mere sorte udsigter.

De folk, som ikke har noget religiøst tilhørsforhold, dækker over alt fra ateister og agnostikere til folk med spirituelle overbevisninger, men uden at kunne definere en enkelt religion som den, de tilhører.

- Mange af de folk uden religiøs forbindelse tror på noget spirituelt, understreges det i undersøgelsen.

Kristendom er samtidig med at være den største også den, der er mest jævnt fordelt i verden, mens hinduismen er mindst global med 94 procent af tilhører i et enkelt land, nemlig Indien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.