Det er danske Malene til venstre og hendes amerikanske forlovede Carrie (fra Chicago) til højre. Tirsdag skal de to giftes i Florida.
Det er danske Malene til venstre og hendes amerikanske forlovede Carrie (fra Chicago) til højre. Tirsdag skal de to giftes i Florida. Foto: Privat

Sammen med sin amerikanske forlovede Carrie Sue Shak (33) skriver dansk-fødte Malene Binau Bonnor (23) tirsdag historie i Florida.

Solskinsstaten har nemlig netop tilladt ægteskab for to personer af samme køn. Sammen med ikke færre end 50 andre par benytter Malene og Carrie sig lynhurtigt af lejligheden. Og før de fleste går på arbejde, vil de to kærester blive viet af Orlandos borgmester, Buddy Dyer.

Efter mange års kamp for ligestilling er homo-ægteskaber nu tilladt i 36 af de 50 amerikanske stater.

Og i forbindelse med den store dag, siger Malene til BT:

Læs også:

malene

- Som dansker var jeg til mit første lesbiske bryllup som 12-årig, og jeg tog det for givet, at al slags kærlighed var tilladt. Derfor var det mærkeligt at komme til USA, hvor jeg oplevede homofobi for første gang. Det har ikke altid været lige let. Men nu er det vidunderligt at være en del af historien, mens endnu en del af verden åbner sit hjerte. Kærlighed er kærlighed. Så simpelt er det.

Og om sin og Carries historie fortsætter Malene:

- Jeg har egentlig aldrig sat ord på min egen seksualitet. Jeg har altid været tiltrukket af piger. Og da jeg så for to år siden mødte Carrie, var der slet ingen tvivl. Og nu glæder jeg mig vildt til brylluppet.

Malenes mor og stedfar bor også i USA. Og Malene flyttede permanent til Staterne i 2012, hvor hun begyndte at studere sociologi på et amerikansk college.

Ellen DeGeneres og Anne Heche

I Orlando vil Carrie og Malene være del af et vaskeægte massebryllup - Over 50 par. Og borgmester Buddy Dyer siger:

- Mangfoldighed er en del af vores samfunds styrke. Og jeg er stolt af at være en del af denne begivenhed på Orlandos rådhus.

Egentlig havde Carrie og Malene planlagt at blive gift i staten South Carolina i februar. Festen ville de så holde i marts - Med gæster fra både Danmark og Chicago, hvor Carrie stammer fra. Men så pludselig blev alting forandret.

Som stat nummer 36 tillod Florida i december homoseksuelle ægteskaber. Og selvom statens guvernør har forsøgt at stoppe fremskridtet, er et tidligere forbud nu ophævet. I går begyndte flere af de store byer at udstede tilladelser. Og tirsdag bliver Malene og Carrie som de første viet i hymens lænker.

- Det er en skøn dag, siger Malene.

BT siger tillykke!!

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.