Sydafrikaneren Oscar Pistorius modtager torsdag sin dom, efter han har skudt sin kæreste Reeva Steenkamp. Otte beviser taler for, at han får en hård fængselsstraf.
Sydafrikaneren Oscar Pistorius modtager torsdag sin dom, efter han har skudt sin kæreste Reeva Steenkamp. Otte beviser taler for, at han får en hård fængselsstraf. Foto: POOL
Otte beviser taler for, at Oscar Pistorius må forberede sig på en lang fremtid bag fængslets mure.

Torsdag bliver det afgjort, hvilken dom den benamputerede Oscar Pistorius får for at have skudt kæresten Reeva Steenkamp.

Han skal dog håbe på, at dommeren ikke kigger alt for meget på disse otte punkter, der meget vel kan sende Oscar Pistorius bag tremmer i lang tid.

Læs også: Pistorius' kæreste 'brød med fotomodel-stereotypen'

1. Rytmen på de fire skud
Der er ingen tvivl om, at Oscar Pistorius affyrede fire skud mod sin kæreste. Ifølge naboen Michelle Berger blev det første skud efterfulgt af en pause, inden de tre sidste skud lød. Anklageren mener, at Oscar Pistorius dermed har haft tid til at tænke over, hvad han gjorde, inden han affyrede de sidste tre skud. Hovedpersonen har tidligere selv udtalt, at han ikke var mentalt til stede, da han skød.

2. Råb
Fire vidner har hørt en kvinde råbe om hjælp ovre fra Oscar Pistorius' hjem. Samtidig med kvindens råb er der også blevet en hørt en mandlig råben. Kvindens råben stoppede dog, da de fire vidner hørte tre skud blive affyret.

Læs også: Pistorius om mareridt: Jeg vågner og lugter blod 

3. Diskussion
Endnu en nabo har hørt en kvinde råbe om hjælp. Men naboen har desuden hørt en ophedet diskussion mellem Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp klokken 1 om natten. To timer før hun blev dræbt. Det er det eneste bevis, der er på, at der har været uenigheder mellem de to på natten, hvor hun døde.

4. Mad i maven
Oscar Pistorius har tidligere sagt, at kæreste og ham gik i seng klokken 22. Efter at have undersøgt liget, kunne professor Gert Sayman dog konkludere, at Reeva Steenkamp havde spist to timer, før hun blev dræbt. Det strider dermed i mod Oscar Pistorius' udsagn.

5. Surfing på internettet
Ved at kigge i internethistorikken kunne politiet se, at Oscar Pistorius klokken 2 om natten var på nettet i lidt over fem minutter. Dermed sov ham og kæresten ikke klokken 22, som han har udtalt.

Læs også: Retsdokumenter: Pistorius så porno før han dræbte kæresten

6. Billeder fra gerningsstedet
Billederne lige efter drabet viser, at Reeva Steenkamps bukser samt et sengelinned ligger et andet sted, end Oscar Pistorius har oplyst i retten. Han har derfor enten løjet eller flyttet rundt på tingene, inden politiet ankom.

7. Låst inde

Undersøgelser har vist, at badeværelsesdøren, som Oscar Pistorius skød igennem, var låst indefra. Reeva Steenkamp var dermed flygtet ud på badeværelset.

8. Forholdet
Sms-beskeder mellem de to har vist, at Reeva Steenkamp ofte var bange for Oscar Pistorius' temperament. Hun har desuden skrevet, at hun ikke mente, at de passede godt til hinanden, da han tit endte med at være vred på hende.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.