En prisvindende dansk komiker har vakt mange Twitter-brugeres vrede efter, hun gik til tasterne og skrev på det sociale medie, hvor hun luftede én bestemt tanke ansporet af terrorangrebet i London.

»Alle terrorister er mænd. Dette er et problem ved giftig maskulinitet. Mange flere terrorister er mænd end muslimer. Det er vi nødt til at adressere,« skriver danske Sofie Hagen, der har vundet priser for sin komik i England, hvor hun bor.

Og selvom det da også var tre mænd, der lørdag aften udførte de gruopvækkende handlinger i den engelske hovedstad, så mener mange, at den danske komiker er for generaliserende i sine betragtninger.

»Og 98,7 procent af mænd (sikkert flere) er ikke terrorister. Så hvad er din pointe? Du kan ikke tillade dig at generalisere over mænd, mere end man kan tillade sig at gøre det over muslimer,« skriver Twitter-brugeren Andy F.

En anden Twitter-bruger, Peter Hamilton, stemmer i:

»Langt størstedelen af mænd, selv de idiotiske macho-typer, går ikke rundt og stikker folk ned. Og jeg er sikker på, at der også er mange kvinder, der er hjernevasket af Islamisk Stat.«

Komikeren George Rigden svarer hende på Twitter, at det er for tidligt at åbne for den debat. Men det er Sofie Hagen bestemt ikke enig i.

»Tiden er inde til det nu. Mere end fucking nogensinde, min ven,« svarer hun tilbage.

Andre Twitter-brugere argumenterer mod hendes påstand ved at henvise til, at flere af de 12 anholdte i sagen indtil videre, er kvinder. Således er syv kvinder på nuværende tidspunkt blandt de anholdte, ifølge Ritzau.

En Twitter-bruger skyder da også Sofie Hagens påstand i stykker ved simpelt at poste et billede af Tashfeen Malik, der sammen med manden Syed Rizwan Farook dræbte 14 ved terrorangrebet i San Bernadino i USA i 2015.