På et orange sæde i en ambulance sad Omran Daqneesh forstenet med et tomt blik dækket af støv og smurt ind i blod, da en fotograf tog det billede af ham, som bare få timer senere blev et symbol på de rædsler, der de seneste mange år har udspillet sig i byen Aleppo i Syrien.

Minutterne forinden havde et luftangreb ramt den del af Aleppo, hvor lille Omran Daqneesh boede. Han overlevede angrebet, men det gjorde hans 10-årige storebror imidlertid ikke. Han døde af kvæstelser fra samme angreb.

Siden har ingen hørt fra Omran Daqneesh eller hans familie, fordi de ifølge flere medier har afvist alle interviewhenvendelser.

Men nu har familien imidlertid indvilliget i at give et interview til et pro-Assad medie, og mandag kunne tv-journalisten Kinana Allouches, der ligeledes bakker op om det syriske regime og tidligere har taget et selfie med ligene af døde oprører, offentliggøre billeder af Omran Daqneesh via sin Facebookprofil.

I interviewet forfæller Omran Daqneeshs far ifølge det britiske medie The Telegraph, at billederne af sønnen er blevet brugt af oprørsgrupper og internationale medier til at angribe det syriske regime.

»De ønskede at handle i hans blod og udgav billederne,« fortæller faderen, der har fået klippet Omran Daqneesh i et forsøg på at skjule ham fra kidnappere og mediernes opmærksomhed.

Han tilføjer, at han har afvist tilbud fra flere oprørsgrupper om at forlade Syrien, fordi han ønsker at vise regimet loyalitet.

Det vides dog ikke, om familien er blevet tvunget til at medvirke i interviewet af det syriske regime. Ifølge The Guardian har Bashar al-Assad og regimet tidligere tvunget andre familier til at medvirke i lignende interviews i et forsøg på at fremme sig selv.