Den etiopiske domstol har torsdag morgen omstødt adoptionen af de to børn Amy Steen og Masho. De blev adopteret til to danske par i henholdsvis 2009 og 2008, men nu er begge adoptioner blevet annulleret.

Det fortæller den danske journalist Rasmus Sønderiis, der følger retssagen i Etiopien til TV2.

- Advokaten kom ud fra et lukket møde med dommeren og fortalte os, at Amy og Mashos adoption er annulleret, fortæller Rasmus Sønderriis, der er sammen med Amy Steen og hendes biologiske mor Genet Kedir i Addis Abeba.

- De er glade. De sidder nu og drikker kaffe og fejrer det, fortæller han til tv-stationen.

De to børn blev kendt, da TV2 sendte dokumentaren "Adoptionens pris" i 2012. Dokumentaren fulgte adoptionen af Masho og hendes lillebror fra Etiopien . Lillebroren er dog ikke en del af retssagen i Etiopien.

Adoption en af Masho gik galt, og adoptions bureauet DanAdopt blev beskyldt for at have narret de afrikanske forældre til at bortadoptere deres børn.

Børnenes biologiske forældre tog sagen til retten, da de mente, at de var blevet snydt til at lade deres børn adoptere.

Nu vil det ifølge TV2 formentlig være op til en dansk domstol at tage stilling til, hvordan danske myndigheder skal forholde sig til den etiopiske domstols afgørelse.

Den 15-årige Amy Steen er i dag rejst til Etiopien, hvor hun er sammen med sin biologiske familie. Hun rejste, selv om Ankestyrelsen i Danmark havde forbudt hende at rejse hjem til sit fødeland.

Danmark stoppede i marts alle adoptioner fra Etiopien efter en indstilling fra Ankestyrelsen.

/ritzau/