Politiet måtte ifølge Göteborgs-Posten bruge 30 biler til at holde den ophidsede menneskemængde væk fra gymnasiet.
Politiet måtte ifølge Göteborgs-Posten bruge 30 biler til at holde den ophidsede menneskemængde væk fra gymnasiet. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

27 unge er anholdt efter optøjer ved et gymnasium i Gøteborg. Vreden skyldes angiveligt en krænkende konto på billedtjenesten Instagram.

SVERIGE: Op mod 1.000 stenkastende unge stødte tirsdag formiddag sammen med politiet uden for et gymnasium i Gøteborg. Der var ikke tale om en politisk demonstration, der løb løbsk, men derimod vrede over en konto med krænkende billeder og tekster på det sociale netværk Instagram.

Ifølge flere svenske medier forsøgte demonstranterne at komme ind på Plusgymnasiet for at straffe en pige, som står bag kontoen. Her har hun anonymt uploadet billeder af adskillige piger med betegnelser som »luder« og »tøjte«.

Selv om ingen er kommet alvorligt til skade ved optøjerne, gik det voldeligt for sig, fortæller Sergio, som er elev på Plusgymnasiet.

- Ved 11-tiden kom omkring 1.000 personer fra andre skoler. De kaster med alt, hvad de kan få fingre i, sten og snebolde, og klatrer op i alt, der kan klatres op i, siger han til P4 Göteborg.

Politiet måtte ifølge Göteborgs-Posten bruge 30 biler til at holde den ophidsede menneskemængde væk fra gymnasiet. 27 personer blev anholdt under optøjerne, og samtidig har politiet ifølge P4 Göteborg taget en 17-årige pige, som angiveligt står bag Instagram-kontoen, med til forhør.

Demonstrationen, som blev arrangeret over Facebook, fik ledelsen af Plusgymnasiet til at lukke skolen. Den holder også lukket onsdag, fortæller læreren Daniel Muhr til Göteborgs-Posten.

- Det er tydeligvis begyndt at røre på sig på Facebook igen, og politiet ved ikke, hvordan det vil udarte sig. Derfor har de rådet os til at holde lukket, siger han.

Foruden kontoen på Instagram er der også blevet oprettet en Facebook-side, hvor piger hænges ud som ludere. Både kontoen og siden er nu blevet lukket.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.