»En afroamerikansk mand truer mig på livet.«

Sådan siger Amy Cooper i en video, der nu er gået viralt. Nu har det fået alvorlige konsekvenser – for kvinden, der følte sig truet.

Den kvindelige hundelufter har mistet sit job efter et optrin mellem hende og en sort mand i Central Park i New York.

»Hele mit liv er ved at blive ødelagt lige nu,« siger Amy Cooper til CNN om det, der fulgte efter optrinnet.

Manden ved navn Christian Cooper (som ikke er i familie med Amy Cooper, red.) optog nemlig optrinnet på sin telefon og lagde efterfølgende videoen Facebook. Optagelsen er efterfølgende gået viralt på Twitter og Facebook, hvor den er blevet delt titusindvis af gange.

I videoen siger Amy Cooper, at hun vil tilkalde politiet. Forinden havde Christian Cooper bedt hende om at tage sin hund i snor, hvilket hun nægtede.

»Jeg vil ringe til politiet og fortælle dem, at der er en afroamerikansk mand, der truer mig på livet,« siger kvinden.

»Fortæl dem, hvad du vil,« svarer Christian Cooper i videoen.

Kvinden gør alvor af truslen og beder politiet om at komme med det samme. Christian Cooper siger 'tak' til kvinden og slutter optagelsen.

Episoden udspillede sig mandag, og tirsdag morgen har Cooper talt med avisen Washington Post. For ham var episoden 'racistisk intimiderende', men ikke usædvanlig.

»Jeg tror ikke, at der er en afroamerikansk person i USA, der ikke har oplevet noget lignende i deres liv,« siger den 57-årige mand.

Amy Cooper er dybt uenig i, at der lå et racistisk motiv bag hendes opførsel.

»Jeg er ikke racist. Jeg var ikke ude på at forvolde ham (Christian Cooper, red.) skade på nogen måde,« siger Amy Cooper.

Politiet i New York foretog ingen anholdelser i forbindelse med anmeldelsen, som de over for The Guardian beskriver som 'en verbal uoverensstemmelse'.

Men for Amy Cooper har episoden fået store konsekvenser. Hendes arbejdsgiver skrev tirsdag på Twitter, at hun var blevet fyret med omgående virkning.

'Efter vores interne gennemgang af hændelsen i Central Park i går har vi truffet beslutning om at opsige den involverede medarbejder med omgående virkning. Vi tolererer ikke racisme af nogen art i Franklin Templeton,' skriver virksomheden på Twitter tirsdag.