Onsdag gik 29-årige Nilufer Demir langs stranden i Bodrum i Tyrkiet. Her tog hun et billede, der skulle vise sig at blive verdensberømt og berygtet. Et billede af den 3-årige syrier Aylan Kurdi, der med sin familie forsøgte at flygte til Europa.

Med et kamera hængende over skulderen, og det fugtige sand knasende under fødderne, gik Nilufer Demir langs stranden, da hendes blik fangede noget i vandkanten. Hun stivnede.

Med ansigtet presset ned i det våde sand lå et lille menneske. En dreng. Bølgerne skyllede ind over den livløse krop. Slog mod det lille barneansigt.

Læs også: ​

Nilufer Demir, fotograf og korrespondent for det tyskiske medie Dogan News Agency, løftede sit kamera og gjorde, det eneste hun følte, hun kunne. Hun begyndte at tage billeder af den døde 3-årige Aylan Kurdi fra Syrien.

»Der var ikke noget at gøre. Der var ikke noget, der kunne redde ham, så det eneste jeg kunne var at tage billeder. Det var præcis, hvad jeg gjorde,« fortalte Nilufer Demir til CNN.

Læs også:

»Jeg tænkte, at det var den eneste måde, jeg kunne vise, hvordan hans stille krop skreg,« sagde hun.

Nilufer Demir og hendes kollegaer på Dogan News Agency var de første, der fandt Aylan Kurdi. Længere nede af stranden fandt de kort tid efter Aylans storebror, den 5-årige Galip.

»Han lå på samme måde i strandkanten. Ligesom sin bror havde han t-shirt, shorts og sko på. De havde ellers ingenting. Ingen redningsveste, ingen armvinger, ingen redningskrans til at holde dem oven vande,« sagde Nilufer Demir.

Læs også:

Hun fandt også drengenes mor, Rehen Kurdi, der var skyllet op på stranden 2,5 kilometer fra sine sønner. Familiens eneste overlevende var faderen.

Nilufer Demir har dækket flygtningekrisen i mange måneder og har fotograferet utallige grufulde skæbner. Ingen har dog gjort så stort indtryk som den 3-årige Aylan. Forevigelsen af det grufulde øjeblik er gået verden rundt – og Aylan er blevet billede på den markabre og kaotiske flygtninge situationer, der udfordrer Europa.

Læs også:

»Jeg troede ikke, at det ville skabe så meget opmærksomhed, da jeg tog billedet,« fortalte Nilur Demir.