Donald og Melania Trump.
Donald og Melania Trump. Foto: CARLO ALLEGRI

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har kaldt USAs immigranter ’voldtægtsforbrydere’ og ’mordere’. Og politisk har den stærkt højreorienterede kandidat ikke meget til overs for kommunister. Alligevel elsker Trump sin tredje kone, der ironisk nok repræsenterer begge førnævnte grupper.

Således voksede den i dag 45-årige Melania Trump op sammen med sin far, der var medlem af det daværende jugoslaviske kommunistparti.

US-GOP-PRESIDENTIAL-CANDIDATES-DEBATE-IN-CHARLESTON-front

Men selvom Melania Trump i et tidligere interview med bladet US Weekly indrømmede, at hun og ’The Donald’ til tider har vidt forskellige syn på politik, så har de to angiveligt ikke skændtes én eneste gang i de 18 år, der er gået, siden hun og han første gang rendte ind i hinanden til en fest i forbindelse med New Yorks modeuge.

»Nogle gange er jeg enig i, hvad han siger. Andre gange er jeg uenig. Og nogle gange lytter han til dét, jeg siger. Andre gange lytter han ikke. Men jeg forsøger ikke at ændre hans mening om tingene. Donald er en voksen mand. Og han kender konsekvenserne, når han ikke lytter efter,« sagde Melania, der i samme åndedrag fortalte, at hun primært elsker Donald Trump for hans ’hjerne’ og ’gode udseende’.

Den 'hjerne' og det 'gode udseende' førte til, at den forhenværende fotomodel og kommunistdatter som 34-årig sagde ja til at blive gift med den i dag 69-årige ejendomsmilliardær i 2005, hvorefter hun blev amerikansk statsborger.

Melania Trump (tv.) og Heidi Klum (th.) i 2008.

En anden verden

Mens Donald Trump i foråret rejste USA tyndt for at blive det republikanske partis præsidentkandidat, koncentrerede Melania Trump sig om at være hjemmegående mor for parrets ni-årige søn Barron Trump – milliardærens yngste.

USA-ELECTION/

Det foregik på Manhattan i én af Trump-familiens godt 15 luksusboliger, der er fordelt over hele kloden. Dét er en helt anderledes verden end den, Melania Knavs voksede op i i det tidligere Jugoslavien – det nuværende Slovenien - hvor hendes far, Viktor Knavs, var medlem af diktatoren Josip Titos kommunistparti.

Viktor Knavs var bilforhandler, og til tider fungerede han også som chauffør for diverse kommunistiske partibosser.

Moderen Amalija Knavs var modedesigner, og sammen med sin storesøster, Ines, drømte Melania ifølge avisen The Guardian ofte om at rejse ud i den store verden.

Dén drøm gik i opfyldelse, allerede da Melania Knavs var 18 år.

Melania Trump fotograferet i Trump Tower i New York. foto: the new york times

Fra Klavs til Klauss

Efter bare halvandet år på universitetet, hvor hun studerede arkitektur, valgte den smukke slovenske pige således at satse alt på modelkarrieren.

Efter at have skrevet kontrakt med et italiensk modefirma arbejdede Melania som godt betalt fotomodel i både Paris, London, New York og Milano. Hun vakte opsigt som forsidemodel i blandt andet Vanity Fair, Cosmopolitan, Glamour, Sports Illustrated og Harper’s Bazaar.

Præsident Trump? - 1

Melania Klavs, der begyndte at stave efternavnet ’Klauss’, fik også arbejde for Donald Trumps firma ’Trump Model Management’. De to fremtidige ægtefællers veje begyndte at krydses, og i 1998 mødtes de første gang ansigt til ansigt.

Melania Knavs som 17-årig model hjemme i det forhenværende Jugoslavien.?Foto: Reuters

Dengang var Donald Trump dog stadig gift med sin anden kone, Marla. De to blev skilt i 1999, men der skulle gå seks år yderligere, før Donald tog mod til sig og friede til den smukke eks-jugoslaviske model.

I dag respekterer Melania Trump sin mands drøm om at flytte ind i Det Hvide Hus. Til People Magazine har milliardærfruen sagt, at hun vil være en ’traditionel førstedame’ i stil med Laura Bush og Jackie Kennedy, hvis Donald Trump bliver valgt som USAs næste præsident.

Kritik af og forundring over hendes taler

Indtil videre har hun for det meste holdt sig væk fra mediernes søgelys under valgkampen, hvor hun kun to gange har holdt taler for sin mand. Begge har dog skabt furore og forundring.

For tre måneder siden talte hun første gang til det republikanske konvent. Dengang blev hun kraftigt beskyldt for at have snuppet flere centrale formuleringer fra en meget succesrig tale, som den nuværende førstedame, Michelle Obama, holdt til sin mand i 2008.

En gennemgang af talerne (som du kan læse meget mere om HER) viste også, at der var store sammenfald. Kort tid efter afleverede den taleskriver, som angiveligt havde forfattet den udskældte tale, sin opsigelse.

MelanieObama

Melania Klavs på en af sine første modelopgaver - som 17-årig. Foto: Reuters

Den anden tale holdt hun i i sidste uge til et vælgermøde i Pennsylvania. Under talen fortalte Melania Trump, at et af hendes fokusområder som landets måske kommende førstedame vil være at bekæmpe 'cyber-bullying' - mobning over nettet.

»Vores kultur er blevet for ond og for voldsom, særligt for børn og teenagere. Det er aldrig i orden, når en 12-årig pige eller dreng bliver drillet, mobbet eller angrebet. Det er fuldstændig uacceptabelt, når det bliver udført af nogen uden navn, der gemmer sig over nettet,« sagde hun og fortsatte:

»Vi er nødt til at finde en bedre måde at tale med hinanden på, til at være enige med hinanden, at have respekt for hinanden. Vi er nødt til at finde bedre måder til at respektere og støtte det basalt gode i vores børn, særligt på de sociale medier. Det vil blive et af de centrale fokuspunkter for mit arbejde, hvis jeg er privilegeret nok til at blive jeres førstedame.«

USA-ELECTION/TRUMP-MELANIA

Støtter op om sin udskældte mand

Netop de passager af talen fik flere til at undre sig. Ikke så meget over budskabet, som de fleste støttede op om, men til at undre sig over, hvordan hun kunne udtale sig på den måde, når hun er gift med en mand, som netop er særligt kendt for svinske 'krige' på de sociale medier - særligt Twitter - med de personer, han er uenige med.

Blandt andet har han kaldt tv-værten Megyn Kelly for en 'bimbo'. I september bad han sine følgere om at 'tjekke' en ikke-eksisterende sexvideo med den tidligere Miss Universe Alicia Machado 'ud' - selvsamme kvinde har han også tidligere kaldt for en 'spisemaskine' og 'miss Piggy', da hun tog på efter skønhedskonkurrencen.

Donald Trump og hans kone Melania kort tid efter brylluppet i 2005. Bryllupskjolen kostede 1,2 millioner kroner. Blandt gæsterne var Simon Cowell og P. Diddy. Billy Joel underholdt gæsterne. Foto: Reuters

Selvom hun for det meste har holdt sig ude af valgkampen, har hun dog også støttet sin mand, når det har brændt mest på. Det gjorde det blandt andet, efter en elleve år gammel videooptagelse kom frem, hvori man blandt andet kunne høre Donald Trump sige:

»Du ved, jeg er bare automatisk tiltrukket af smukke kvinder. Jeg begynder bare at kysse dem. Det er som en magnet. Bare kysse. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, så lader de dig gøre det. Du kan gøre alt. Du kan gramse dem i fissen (oversat fra 'grab them by the pussy', red). Du kan gøre alt.«

I et interview med CNN fortalte Melania Trump efterfølgende, at hun blev overrasket, da hun så klippet.

»Ordene, han brugte, var stødende og uacceptable. Det er ikke sådan, min mand er. Jeg håber, det amerikanske folk godtager hans undskyldning,« sagde hun.

US-VOTE-REPUBLICANS-CONVENTION

'Han er en forvokset dreng'

Men ligesom sin mand mente Melania Trump ikke, det er hans skyld.

»Donald blev opmuntret og fristet af tv-værten Billy Bush (der også medvirkede i videoen, red.). Der var tale om 'drenge-snak'. Og det er ikke sådan, Donald normalt taler,« fortæller hun.

Donald Trump og Melania under et interview med NBC 'Today' i april.

Samtidig fortalte hun, at hendes mand er ufiltreret, men velmenende. Ofte laver hun sjov med hans 'drengede adfærd'.

»Jeg plejer at sige, at han er en forvokset dreng,« sagde hun i CNN-interviewet og tilføjede:

»Nogle gange siger jeg, at jeg har to drenge herhjemme. Min unge søn og min mand.«

Det amerikanske præsidentvalg afgøres den 8. november.

BT har tidligere bragt denne artikel i marts. Den er siden blevet opdateret med nye oplysninger og genudgivet den 7. november 2016.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.