Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Da det kom frem, at Rusland havde forsøgt at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016, fik Celeste Wallander en idé.

Nu er den ført ud i livet – og har efterladt Vladimir Putin både magtesløs og angivelig dybt irriteret.

Som Det Hvide Hus' daværende Ruslands-ekspert ville Celeste Wallander dengang offentliggøre oplysningerne om Vladimir Putins familie og deres skjulte formuer – herunder den russiske præsidents elskerinder og børn udenfor ægteskabet.

»Det ville være to fingre i øjnene på præsident Putin, og det ville gøre ham rasende,« står der ifølge Berlingske i bogen 'Russian Roulette' om Celeste Wallanders bevæggrund.

Daværende præsident Barack Obama afviste, men nu er Wallanders idé blevet ført ud i livet – og mere til.

Nu må Putin finde sig i, at hans familie er underlagt hårde sanktioner – og at få udstillet sin familie og sine affærer.

Artiklerne om Putins mange elskerinder og børn udenfor ægteskabet risikerer at smadre det image, den russiske præsident så nidkært har opbygget af sig selv gennem adskillige år.

I de russiske medier har Putin ført sig frem som en bomstærk og aseksuel machomand, som slet ikke havde tid til hverken familie eller forhold, idet arbejdet og Rusland altid kom i første række.

Nu siver informationerne om Putins eskapader hjem til den russiske befolkning, selvom myndighederne kontrollerer informationsstrømmen og de russiske medier med hård hånd.

Putin har tidligere sagt, at han hader folk, som 'sniffer rundt' i hans privatliv 'med deres erotiske fantasier'.

Men nu sker det – og Putin er magtesløs.

Du kan følge med i udviklingen i krigen i B.T.s live-blog, som du finder lige HER.

Andre læser også