Hun ville fejre sin fødselsdag. 16-årige Thessa fra Bramfeld, der er en forstad til Hamburg, ville sende invitationer ud til de nærmeste venner via Facebook. Men hun glemte at markere invitationen som privat, og i stedet sendte hun den ud som en offentlig invitation, hvor alle kunne se telefonnummer og adresse.

Og der gik ikke længe før unge over hele Tyskland kvitterede med et ’ja tak’ til invitationen. 15.000 tyskere meldte deres ankomst til festen, der skulle holdes fredag aften den 3. juni.

Men allerede da tallet var oppe på 3.000 gik Thessa i panik. Hun og hendes forældre aflyste festen og kontaktede politiet og en privat sikkerhedsfirma. 

Men trods aflysningen af festen fortsatte festglade tyskere med at melde deres ankomst og på selve dagen, mødte 1.500 festglade unge tyskere op med drikkevarer, ghettoblastere og højt humør. Politiet lavede en afspærring foran Thessas families hus. Men det stoppede ikke de fremmødte. De stillede op med skilte, der stod Thessa på, og begyndte at feste på vejen.

Unge har endda skrevet en sang, der er en hyldest til den unge pige.De unge festaber kom fra alle hjørner af Hamburg og fra de omkringliggende områder, nogle endda helt fra Hannover og Berlin.

Hele aftenen feste og hyggede og sang de unge foran huset og i naboernes haver og kaldte taktfast på Thessa.Men efter mørkets frembrud ved 23-tiden eskalerede festen sammen med alkoholprocenten i deltagernes blod.

Sten og flasker fløj gennem luften. Skraldespande og en havepavillon blev sat i brand. Og en fordrukken gruppe kom op at slås med politiet. Dagen efter lå der glasskår over alt på vejen. En af betjentene kom lettere til skade, har talsmand for politiet Mirko Streiber fortalt til Hamburger Morgenpost.

I alt var omkring 100 politifolk og fem hundeførere i aktion. Elleve unge blev anholdt for overfald, modstand mod politiet og hærværk.