De hidtil usete mængder nedbør, som orkanen Harvey har ført med sig, og som har lagt store dele af Houston, Texas, under vand, kan meget vel gå hen og blive normen for den amerikanske storby.

Sådan lyder den ildevarslende dom fra Jim Blackburn, der er professor på civil- og miljøteknikafdelingen på Rice University i Houston. I et interview med CBS News fortæller han, at der siden 1950'erne er forsvundet ikke mindre end 227 kvadratkilometer vådområder i og omkring byen på grund af dens udvikling.

Af den grund har det ganske enkelt ikke været muligt at dræne byen for de store mængder vand, som der er faldet de seneste dage.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

»Vi har fyldt en sump op. Sumpen, vi havde, var fantastisk og kunne holde vandet. Men for at udvikle byen måtte man dræne sumpen og komme af med vandet. Og i takt med det har vi hældt vandet ud over os selv,« lyder det fra Jim Blackburn, inden han fortsætter:

»Så grundlæggende er orkanen Harvey den nye norm.«

Derfor er det heller ikke overraskende, at orkanen Harvey har lagt Houston under vand, mener Jim Blackburn, men derimod en konsekvens af de klimapåvirkninger, som mennesket har forårsaget.

Den tropiske storm Harvey blæste ind over Houston over weekend, hvor den foruden voldsomme stormstød også havde det, der svarer til et et helt års nedbør med sig. Det endelige dødstal er endnu ikke gjort op, men ifølge nyhedsbureauet AP skulle det samlede antal kendte dødsofre være op på 20.

Foto: THOMAS B. SHEA
Vis mere

Foto: WIN MCNAMEE
Vis mere

Foto: ADREES LATIF
Vis mere

Foto: JOE RAEDLE
Vis mere

Foto: THOMAS B. SHEA
Vis mere

Foto: ADREES LATIF
Vis mere