Den australske Mark Murray har taget patent på en hotdog-burger, han selv har opfundet. Nu er han begyndt at sælge den, og det får mundvandet til at stige, skriver BBC.

Ja, den er god nok. Australske Mark Murray har taget patent på en blanding af en hotdog og en burger og kaldt den ’hamdog’. Selvom han først løb panden mod muren, da han viste sin Frankenstein-lignende skabning frem, har han nu fået succes.

Den ihærdige iværksætter er at finde på markeder i hele Australien, hvor han sælger sin hamdog til de sultne gæster. Men eventyret stopper ikke her. Han forsøger nemlig ihærdigt at få folk til at blive franchisetagere, så hele verden kan få glæde af hans kreation.

Selve brødet er specialdesignet således, at det er en hybrid mellem en hotdog- og burgerbolle – selvfølgelig med sesam på toppen. Bøffen har også været gennem en ingeniørs hænder. Den er nemlig formet således, at den tilhørende røde pølse kan ligge på tværs, så den passer præcis i bollen.

Her kan du se en video af, hvordan måltidet, der får mundvandet til at løbe, laves.

Opfinderen af ’hamdoggen’ fortalte til BBC, at opstarten er gået smertefrit, og at de har haft stor succes.

»Vi startede en hamdog-stand for to måneder siden, og der har været folk fra nær og fjern for at opleve hamdoggen. På et tidspunkt lavede vi en hamdog hvert 15. sekund, det var fantastisk,« forklarede Mark Murray.

Alle ingredienser er fra Mark Murrays lokalområde, med undtagelse af ’hamdoggens’ pickles. Selve bollen bliver lavet af mennesker og ikke maskiner, og det betyder, at priserne bliver endnu højere. Derfor er manden bag lige nu i gang med at udvikle en måde at producere dem automatisk på.

Burgerens ingredienser tæller:

  • Bolle
  • Bøf
  • Pølse
  • Ost
  • Salat
  • Tomat
  • Pickles
  • Sennep
  • Tomatsovs
  • Mayonnaise

Den specialdesignede bolle.
Den specialdesignede bolle.
Vis mere