De to lande indikerer, at de vil levere antiluftskyts til Tyrkiet, hvis grænsekonflikten med Syrien fortsætter.

HOLLAND: FNs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har givet udtryk for, at NATO er klar til at beskytte Tyrkiet i konflikten med Syrien, hvis tyrkerne beder om det. Og den hjælp kan meget vel komme fra Tyskland og Holland.

Det understregede den hollandske forsvarsminister ifølge nyhedsbureauet Reuters søndag.

- NATO eksisterer ikke for ingenting, siger ministeren, Jeanine Hennis-Plasschaert.

Den hollandske minister talte i sidste uge med sin tyske kollega om en mulig hjælp til Tyrkiet. Og bidraget kan blive i form af Patriots-missiler, som kan skyde raketter fra Syrien ned, inden de lander på tyrkisk jord.

- Der er endnu ingen anmodning, men Holland og Tyskland er de eneste lande i Europa, som har Patriots, siger en talsmand for det hollandske forsvarsministerium søndag.

En talsmand for det tyske forsvarsministerium bekræftede lørdag overfor Reuters, at man vil overveje enhver tyrkisk anmodning om hjælp.

Anders Fogh Rasmussen fortæller i søndagens udgave af Politiken, at »alle allierede har ved gentagne lejligheder udtrykt stor solidaritet med Tyrkiet og erklæret, at selvfølgelig er vi klar til at iværksætte, hvad der skal iværksættes, for at sikre en effektiv beskyttelse af Tyrkiet«.

Men FNs generalsekretær understreger, at der endnu ikke er kommet nogen anmodning fra Tyrkiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.