'Hvis I ikke dominerer, spilder I jeres tid. De vil løbe jer over ende. I vil ligne en flok fjolser.'

Sådan lyder det fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der under et privat videomøde med guvernørerne fra delstaterne opfordrer til, at der bliver slået hårdt ned på de demonstrationer og protester, der i flere nætter har hærget i byer landet over.

»I må dominere,« siger Trump i samtalen ifølge amerikanske medier – herunder New York Times. Her kalder han også demonstranterne for 'terrorister'.

Du kan høre optagelsen af samtalen i videoen øverst i artiklen.

I optagelsen af samtalen siger Trump også, at han giver 'den radikale venstrefløj' skylden for volden.

»Det er en bevægelse, og hvis du ikke lægger den ned, så vil den blive værre og værre. De er kun succesfulde, når man er svag, og de fleste af jer er svage.«

Flere byer rundtomkring i USA har udgangsforbud, men alligevel er der opstået uroligheder og vandalisme.

Det er den voldsomme anholdelse af den 46-årige, sorte mand George Floyd, der har fået situationen til at koge over.

På en video af anholdelsen i Minneapolis kan man se, hvordan en betjent sidder med sit knæ på Floyds hals i adskillige minutter, mens man flere gange hører George Floyd råbe, at han ikke kan trække vejret.

George Floyd overlevede ikke.

Betjenten er sidenhen blevet anholdt og sigtet for drab og uagtsomt manddrab, men det har ikke forhindret tusindvis af mennesker overalt i landet til at protestere.

USA skal helt tilbage til 1968, da borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King blev myrdet, for at finde tilsvarende optøjer.

Nationalgarden, en reservestyrke i militæret, er udkommanderet i foreløbig 26 delstater.