En hjemløs mand fra Philadelphia i USA er ikke bare blevet berømt, men også meget rig, efter han for nylig hjalp en 27-årig kvinde, som var løbet tør for benzin på en øde vejstrækning.

Kate McClure gik i vejkanten med sin reservedunk, da den hjemløse mand, Johnny Bobbit Jr., beordrede hende til at gå tilbage til sin bil og låse sig inde, imens han hentede benzin til hende. Han brugte sine sidste 20 dollars på det, siger Kate McClure til New York Post.

»Da han kom tilbage, var jeg nærmest i chok«, siger hun til avisen.

Sammen med sin kæreste brugte Kate de næste par dage på at køre forbi Johnny Bobbit med rygsække fyldt med mad og andre basale fornødenheder. Men hendes behov for at belønne hans gode gerning stoppede ikke der. Så hun besluttede sig for at starte en pengeindsamling til manden, der viste sig at være tidligere marinesoldat og brandmand.

Han var blevet hjemløs efter et hårdt brud med sin hustru, som fik ham til at rejse væk fra hjemmet i North Carolina og blive vagabond. Efter han blev truet med kniv på et herberg flyttede han ind under en motorvejsbro.

Men det skulle være slut nu, syntes Kate McClure og kæresten, Mark D’Amico, så de satte en GoFundMe-indsamling igang med et mål på 10.000 dollars, så han kunne få en lille lejlighed og en bil.

I skrivende stund er der samlet over 110.000 dollars ind - altså over 650.000 kroner.

New York Post snakkede med Kate onsdag, hvor indsamlingen havde rundet 17.000 dollars:

»Det her er helt skørt. Det har ændret mit menneskesyn fuldstændigt, mit syn på mennesker er blevet så meget bedre«, siger Kate McClure.

Hun fortæller, at den hjemløse mand er i chok, og at han for pengene kan leve i en god lejlighed med alt betalt i et år - og siden da er beløbet altså blevet mere end seksdoblet.