Den amerikanske udenrigsministers læger forventer dog, at Clinton vil komme sig helt, efter hun blev indlagt som følge af en blodprop.

USA: Det var en blodprop mellem hjernen og kraniet, der søndag førte til, at den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, måtte indlægges. Det oplyser Clintons læger i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blodproppen opstod som følge af en hjernerystelse, som Clinton pådrog sig i forbindelse med et fald nogle uger forinden.

I kølvandet på nyheden om indlæggelsen spekulerede flere amerikansk medier i, at den 65-årige udenrigsminister var blevet ramt af en blodprop i benet, da hun havde været sengeliggende i en periode efter hjernerystelsen.

Ifølge lægerne sad blodproppen altså i en blodåre mellem hjernen og kraniet bag Clintons højre øre, men lægerne oplyser samtidigt, at de forventer, at udenrigsministeren vil komme sig helt ovenpå blodproppen. Hun fik således ikke et slagtilfælde i forbindelse med blodproppen, og der er ikke tegn på neurologiske skader, hedder det.

- Hun er ved godt mod, i dialog med sine læger, sin familie og sin stab, skriver lægeholdet i en meddelelse, der er sendt ud af udenrigsministeriet.

Hillary Clinton besvimede midt i december som følge af dehydrering efter et maveonde og pådrog sig i den forbindelse hjernerystelsen. Hun har netop taget fat på sidste del af sit embede som udenrigsminister, inden hun frivilligt går af, når den nye Obama-regering træder til.

Clinton nævnes som en mulig arvtager til præsidentembedet, når Obama går af i 2016, og meget tyder på, at hun vil være en populær præsidentkandidat, idet hun flere gange er blevet kåret som den mest populære minister i regeringen.

Det er imidlertid ikke første gang, USAs tidligere førstedame bliver ramt af en blodprop. Tilbage i 1998 fik hun en blodprop i benet, noget, hun i et interview med New York Daily News har kaldt »den største helbredsmæssige forskrækkelse«, hun har haft i sit liv.