Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton har fået en blodprop oven på den hjernerystelse, hun pådrog sig tidligere i december.
Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton har fået en blodprop oven på den hjernerystelse, hun pådrog sig tidligere i december. Foto: MICHAEL REYNOLDS

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, er søndag røget på hospitalet, hvor hun er blevet indlagt med en blodprop, oplyser en talsmand fra udenrigsministeriet.

Blodproppen er opstået på grund af den hjernerystelse, hun pådrog sig tidligere på måneden, skriver Reuters.

- Under en opfølgende undersøgelse i dag opdagede udenrigsminister Clintons læger, at der var blevet dannet en blodprop, som stammer fra den hjernerystelse, hun fik for flere uger siden, forklarer talsmanden Philippe Reines i en pressemeddelelse.

- Hun bliver behandlet med et anti-koaguleringsmiddel og er indlagt på New York Presbyterian Hospital, så de kan overvåge medicineringen over de næste 48 timer. De vil afgøre, om der er brug for at gøre yderligere, uddyber Reines.

Hillary Clinton besvimede midt i december som følge af dehydrering og pådrog sig i den forbindelse hjernerystelsen. Hun har netop taget fat på sidste del af sit embede som udenrigsminister, inden hun frivilligt går af, når den nye Obama-regering træder til.

Hun nævnes konstant til en mulig arvtager til præsidentembedet, når Obama går af i 2016, og meget tyder på, at hun vil være en populær præsidentkandidat, idet hun er flere gange blevet kåret som den mest populære minister i regeringen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.