Sverige har fået en Fritzl-sag. En svensk familiefar mistænkes for at holde sine fire børn indespærret i årevis og for vold mod sin kone.

En familiefar i Uppsala i Sverige er under mistanke for at have holdt sine fire børn nu i alderen mellem 16 og 22 år indespærret i mange år. De har heller ikke fået lov til at gå i skole. Det skriver avisen Uppsala Nya Tidning, UNT, mandag.

Manden blev anholdt i slutningen af juni, da politiet blev kaldt til familiens lejlighed, efter naboer havde hørt slagsmål. Her kom det frem, at han havde mishandlet sin kone ved flere lejligheder.

Senere viste det sig, at han havde holdt sine to døtre og to sønner indespærret og kun ladet dem gå uden for hjemmet i gruppe, og hvis han fulgte med.

Alle fire børn er svenske statsborgere, men manden og hans kone kommer fra et andet land. Det et ikke oplyst, hvorfra familien stammer.

Både politi, medier og politikere undrer sig over, hvordan det har været muligt for manden at holde sine børn skjult for de sociale myndigheder.

Børnene har det efter omstændighederne godt, siger en talsmand for politiet i Uppsala, der fortsætter efterforskningen, der vækker grumme minder frem om den ekstreme Fritzl-sag i Østrig, hvor en far holdt sin egen datter og deres fælles børn indespærret i årevis.

/ritzau/TT