En ung muslimsk kvinde ligger på jorden med blottet mave og BH. Hendes muslimske klæder er revet af, da soldaterne slæbte hende hen ad asfalten. To soldater holder hende fast. En tredje løfter sit ben og tager afsæt til at trampe hende i maven.

Billedet er taget på Tahrirpladsen i Kairo og går nu verden rundt som en illustration på, hvordan det egyptiske militærregime stadig slår brutalt ned på demonstranterne i Egyptens hovedstad.

Efter gårdagens blodbad fortsætter volden i Kairo for tredje dag i træk. Søndag melder flere egyptiske medier om nye sammenstød i den egyptiske hovedstad. Sammenstødene mellem demonstranter og soldater har indtil videre kostet 10 livet, og flere end 400 er blevet såret.

SE VIDEOEN I BUNDEN AF ARTIKLENLørdag spredte rystende billeder sig af den egyptiske hærs grusomme vold - som billedet her hvor soldater fastholder og tramper på en kvinde, der brutalt har fået revet sit tøj af.

Den egyptiske avis al-Badil skriver om billedet fra de skræmmende videooptagelser. Klippet viser, hvordan soldater rykker frem og slår løs med knipler på demonstranterne. En kvinde og en mand lander på jorden, og soldaterne flokkes herefter rundt om dem, mens de slår og sparker dem. Derefter trækker de kvinden, som bærer en heldragt og et muslimsk hovedklæde, langs jorden. Tøjet glider op, og hendes BH og mave kommer til syne, mens soldaterne slæber hende videre. Flere af soldaterne slår også den unge kvinde med deres knipler. Et af billederne viser, hvordan hun tydeligt skriger af smerter, mens de tramper på hende. 


Det er ifølge de egyptiske medier uklart, hvordan det gik med kvinden. Hun er angiveligt blevet anholdt.

Det voldsomme optrin fandt sted lørdag, da soldaterne skulle rydde Tahrirpladsen for demonstranter, skriver Al-Masry al-Youm. Soldaterne stormede pladsen, mens de pryglede folk med deres knipler, væltede demonstranternes telte og satte ild til dem.

Nu går flere egyptiske politikere ud og tager skarpt afstand fra hæren og militærregimets brutale vold mod demonstranterne.

- Alle som sidder i regeringen og ikke går af, tager del i ansvaret for det, som er sket, siger den tidligere egyptiske fredsprisvinder, Mohammed el-Baradei. Også den moderate præsidentkandidat Amr Moussa har advaret mod unødvendig brug af vold.

Urolighederne begyndte fredag ifølge det franske nyhedsbureau AFP, da en anholdt vendte tilbage til sine kammerater og fortalte, at han var blevet tævet i politiets varetægt. Brutal politivold var normalt under den afsatte præsident Hosni Mubaraks mangeårige styre, og det vil demonstranterne ikke længere tolerere.

De voldsomme begivenheder udspiller sig få dage efter endnu en valgrunde, der skal bane vej for et repræsentativt demokrati i Egypten. Valget afvikles over tre runder. Det sker på tur i tre separate regioner. Sidste runde finder sted den 11. januar 2012.