Mindst 30 personer har mistet livet og yderligere 126 er blevet såret, efter to eksplosioner tidligere lørdag ramte en fredsmarch uden for hovedbanegården i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Det oplyser det tyrkiske indenrigsministerium ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Den tyrkiske regering kalder hændelsen for »et terrorangreb« og efterforsker det efter alt at dømme som selvmordsbomber.

Udenrigsministeriet oplyser, at de ikke på nuværende tidspunkt ved, om der er nogen danskere involveret i bombeangrebet, men at de er i gang med at undersøge sagen.

Denne video viser angiveligt det øjeblik, hvor bomben gik af:

TIP OS: Er du i området? Så vil vi meget gerne høre fra dig - send en mail til os på 1929@bt.dk

Demonstrationen var rettet mod konflikten mellem den tyrkiske regering og kurdiske oprørsstyrker i det sydøstlige Tyrkiet. På billeder fra stedet er mange af ligene dækket af flag fra det pro-kurdiske parti HDP.

Foto: ADEM ALTAN
Vis mere

Ifølge Reuters vil den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, klokken 12 lokal tid holde et møde med vicepremierministeren, Alcin Akdogan, og repræsentanter fra blandt andet politiet og efterretningstjenesten om angrebet.

Konflikten mellem den tyrkiske stat og PKK har varet siden 1984 og kostet mere 40.000 mennesker livet.

Foto: Xinhua
Vis mere

Den tyrkiske regering har holdt fredsforhandlinger med PKKs fængslede leder, Abdullah Öcalan, siden 2012, men i juli brød den seneste våbenhvile sammen efter gentagne angreb fra begge sider.

Det vides dog endnu ikke, hvem der står bag lørdagens angreb, og hvad motivet er.

Foto: TUMAY BERKIN
Vis mere