Gudrun Burwitz er datter af Hitlers højre hånd Heinrich Himmler. Hun tror stadig på nazismen.
Gudrun Burwitz er datter af Hitlers højre hånd Heinrich Himmler. Hun tror stadig på nazismen. Foto: Roger Allen

Hun ligner en sød gammel dame, Men som bekendt skal man aldrig skue hverken hunde eller ældre damer på hårene. Denne ældre kvinde er datter af Hitlers højre hånd, Heinrich Himmler. Selv om hun efterhånden er blevet 81 år, kaldes hun stadig for ’prinsesse af nazismen’.

For Gudrun Burwitz, som kvinden hedder, hjælper stadig gamle SS-officerer med at undslippe retfærdigheden, og hun oplærer unge højreradikale kvinder til nazisme. Det skriver Daily Mail.

Efter krigen stiftede Gudrun Burwitz støttegruppen ’Stille Hilfe’ –Stille Hjælp – der har ført sig frem som et slags Amnesty International for nazistiske krigsforbrydere. Organisationen yder praktisk, juridisk og økonomisk støtte til nazistiske ledere, der stadig ikke er blevet retsforfulgt for deres gerninger under 2. Verdenskrig.

Andrea Roepke, der er ekspert I Mrs Burwitz, siger:
- Men ’Stille Hjælp’ handler ikke bare om at hjælpe tidligere nationalsocialister. De samler også penge ind til den nynazistiske bevægelse, siger hun til Daily Mail.

Til trods for at Heinrich Himmler var chef for Gestapo, SS og stod bag det udryddelsesprogram, der kostede seks millioner jøder livet under 2. Verdenskrig, insisterer Gudrun Burwitz på at hendes far var en god og værdig mand.

- Gudrun Burwitz er over 80, men hun er knivskarp. Hun kan godt lide, hvis folk tænker på hende som en Mrs. Doubtfire-agtig figur. Men det har intet på sig, siger en efterretningskilde til Daily Mail.

Selv har Gudrun Burwitz ingen kommentarer til sit virke:
- Jeg taler aldrig om mit arbejde. Jeg gør bare, hvad jeg kan, når jeg kan, siger hun til avisen.

Blandt andet den danske nazist Søren Kam, der under krigen var SS-officer, har fået hjælp af Burwitz. Den 89-årige Søren Kam  er nummer syv på listen over de mistænkte nazi-forbrydere, som nazi-jægerne i Simon Wiesenthal Centeret helst så fængslet for krigsforbrydelser.

I Danmark er han sigtet for at stå bag mordet på den danske B.T.-redaktør Carl Henrik Clemmensen. Men den tyske advokat Klaus Goebel, der arbejder for ’Stille Hjælp’, forsvarede Kam i retten og i 2007 afslog en tysk domstol at udlevere Kam med den begrundelse, at han højst kunne sigtes for manddrab, og at forbrydelsen var forældet efter tysk lov.

Nu er det den hollandske tidligere SS-mand Klaas Carel Faber på 89, som ’naziprinsessen’ holder en beskyttende hånd over. I 1947 blev Faber dømt for mordet på mindst 11 mennesker i Holland. Og han blev kaldt ’en af de værste forbrydere fra SS’.

Men Faber flygtede til Tyskland, hvor han lige siden har været under Burwitz’ beskyttelse.

I dag er den 89-årige mand, nummer tre på listen over de mest eftersøgte nazister for krigsforbrydelser. I januar krævede Holland at Tyskland anholder og fængsler Faber for hans krigsforbrydelser. Men endnu en gang holder burwitz hånden over en af sine gamle venner og endnu er intet sket.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.