Den terrorsigtede Anders Behring Breivik har lavet et manifest på 1500 sider. Læs her, hvad der står i det.

Den terrorsigtede Anders Behring Breivik har kort før angrebene i Oslo og massakren på Utøya publiceret et 1500 siders langt manifest og en 12 minutter lang video, hvor han beskriver angreb af samme art, som dem, han udførte fredag.
 
Se videoen som Anders Breivik lagde på nettet kort før terrorangrebene.
Vis mere


Nedenfor kan du se udvalgte uddrag. Hele manifestet og den tilhørende video kan ses henholdsvis ved at følge linket nederst i artiklen og ovenfor.

* Fredag 7. juli skriver han om naboen: - Så længe, han lusker rundt på min ejendom, kommer han til at forsinke mig betydeligt, fordi jeg må tage ekstra sikkerhedsforbehold.

* Mandag 18. juli: - Den "indre ladning" er komplet. Har lastet alt ind i varebilen. Udslidt!!! Men god træningsøvelse.

* Fredag den 22. juli: Manifestet afsluttes med teksten: - Jeg tror, at dette bliver mit sidste indlæg. Det er nu den 22. juli klokken 12.51.

* Under overskriften "oktober-november 2010" står: - Min våbentilladelse godkendes, og nu skal jeg bestille lyddæmpere for 800 Euro, designet til automatisk og halvautomatisk våben"

* - Nu er jeg klar til at begynde den fase, hvor jeg skal skaffe kemikalier, skriver han og fortæller om en bestilling af "99-procent ren nikotin i flydende form fra Kina." Derefter beskrives, hvordan man bruger den til at skabe "et dødbringende kemisk våben."

Derudover skriver han i dagbogen:

* - Forrige uge var jeg i hovedstaden, hvor jeg tilbragte en masse tid med mine venner, festede og deltog i forskellige sociale begivenheder. Jeg vidste, at det ville være sidste gang i lang tid, hvor jeg kunne nyde samværet.

* Det skriver han om, at han har tænkt sig at klæde sig ud som politimand til en udklædningsfest: - Det bliver storartet, og de bliver vældigt overrasket :). Tænk hvis politiet kom og besøgte mig i løbet af de næste dage. De ville nok få det forkerte indtryk af, at jeg er en terrorist, lol: o).

I manifestet beskriver han ligeledes, hvordan han selv forventer at opleve det, som han kalder operationen:

* - Jeg er ganske sikker på, at jeg vil bede til gud, mens jeg raser gennem byen med våben, mens 100 systembeskyttere forfølger mig for at standse eller dræbe mig.

Videre beskriver han, hvordan en sådan operation kan udføres:

- Ingen e-mail-korrespondance eller telefonaktivitet, som kan mistænkeliggøre dig eller afsløre relevant information. Det mest essentielle mål er, at du ikke er på nogen overvågningslister.

DU KAN LÆSE HELE MANIFESTET HER

(Kilder: vg.no, aftenposten.no, tv2.no, NTB, TT og dagbladet.no)

/ritzau/