Englands møntfod, pundet, har haft det med at blive mindre værd gennem de senere år. Det hænger garanteret sammen med Brexit, som betød et farvel til EU 1. januar i år.

Men mønterne har det derimod med at blive større. Se bare på den seneste mønt, der er udgivet af The Royal Mint, som det hedder på de kanter.

Det er med sikkerhed den største mønt, der nogensinde er produceret i landets 1.100-årige historie. Den er 20 centimeter bred og vejer 10 kilogram! Det skriver Sky News.

Den beskrives som 'et mesterstykke' og har en værdi på 10.000 engelske pund. Det har taget 400 timer at lave mønten, som inkluderer fire dages polering.

Men få nu ikke ejerfornemmelser. Der bliver kun lavet et eneste eksemplar af mønten i den størrelse, og den er allerede blevet solgt til en ukendt køber for mange, mange tusinde pund.

For dem, som ikke har så mange penge på kistebunden, er der en betydelig mindre version klar til 13 pund. Den har en pålydende værdi på fem pund.

En medarbejder har med hånden arbejdet på mønten for at fjerne ethvert mærke efter prægningen. Det er blevet fulgt op med en polering, der tog mange dage.

Mønten markerer afslutningen på en serie mønter, hvor den britiske dronnings dyr er blevet portrætteret. Der er lavet i alt ti versioner af mønter, begyndende med Englands Løve i 2017, og de inkluderer også en enhjørning og en drage.