Lyt til artiklen

De hopper ned fra en båd med påhængsmotor, og hvad der ligner et hjemmelavet sejl.

»Vi har lige nu 113 migranter fra Haiti i vores varetægt. De var alle på båden bag mig,« fortæller patruljechef Walter N. Slosar med henvisning til den overfyldte båd.

Lørdag rykkede den amerikanske grænsevagt ud til båden, som var stødt på grund nær Florida Keys i det sydlige USA.

113 mennesker hoppede af båden og svømmede mod kysten, da grænsevagten ankom, mens de resterende cirka 200 mennesker blev på båden.

Det er uvist, om de har sejlet hele vejen fra Haiti, hvilket er en tur på mere end 1.000 kilometer – men de fleste migranter om bord på båden vil, ifølge Miami Herald, højst sandsynligt blive sendt tilbage til Haiti.

Kystvagten fortæller, at en stor del af migranterne hoppede i vandet uden redningsveste, og at der om bord på båden var folk i alle aldre – inklusive spædbørn.

Desuden var der også to personer om bord på båden, som er mistænkt for at være smuglere, og fire personer blev ført til hospitalet på grund af risiko for dehydrering.

'Vi arbejder på at holde dem mætte, rene, sunde og i sikkerhed,' skrev patruljechefen på Twitter.

Ifølge amerikansk divisionschef ved grænsekontrollen Adam Hoffner var den farlige tur højst sandsynlig organiseret af netop menneskesmuglere.

»Smuglerne er ligeglade med migranter og deres liv. Jo flere migranter de kan stoppe på en båd, jo flere penge tjener de,« sagde han ifølge NBC Miami.

Området om Key Largo har siden november været en populær destination for migranter fra Haiti. Det samme gælder området, hvor den tvivlsomme sejlbåd blev fundet.

Inden for de seneste to dage har den amerikanske grænsevagt været ude til i alt 16 tilfælde af migranter på både fra Cuba og Haiti – i alle tilfælde var bådene enten meget skrøbelige og hjemmelavede eller overfyldte.