Et øjenvidne tog dette billede kort efter, at helikopteren var styrtet.
Et øjenvidne tog dette billede kort efter, at helikopteren var styrtet. Foto: NIC WALKER

To meldes dræbt og mindst 11 andre blev sårede i et helikopterstyrt i London onsdag morgen.

Omkring klokken otte onsdag morgen fløj en helikopter ind i en kran på en skyskraber i Vauxhall tæt på Themsen i det sydlige London.

Det bekræfter politiet i London i en meddelelse på Twitter.

ER DU PÅ STEDET, SÅ SEND OS DIT TIP, BILLEDE ELLER VIDEO PÅ 1929@BT.DK

BRITAIN-AVIATION-ACCIDENT

Her skriver Metropolitan Police i London, at to er blevet dræbt og to er blevet bragt til hospitalet. En af de dræbte skulle efter sigende være helikopter-piloten, som var alene ombord, da ulykken indtraf.

En talsmand fra politiet siger ifølge The Guardian, at 11 mennesker er sårede, heraf en i kritisk tilstand.

Kort efter sammenstødet eksploderede helikopteren og styrtede til jorden som en ildkugle. Flammer og tyk røg kunne ses ved Themsen.

Ulykken skete midt i morgenmyldretiden og tæt på jernbanen, så togdriften blev midlertidigt indstillet.Vidner fortæller, at sigtbarheden sandsynligvis var meget ringe, da det var overskyet, så muligvis har piloten aldrig set kranen, der befandt sig på toppen St. George Wharf Tower.

Bygningen er under konstruktion, og en bygningsarbejder fortæller til The Guardian, at han aldrig før har set en helikopter flyve syd om kranen.

- Jeg hørte et kæmpe brag, fortæller han.

- Helikopteren fløj imod os (på Vauxhall Bridge Road, red.) og fløj videre ind i bygningen. Det er første gang, jeg har set en helikopter flyve på denne side om kranen. Normalt flyver de langs floden. Jeg løb for livet. Det er det mest skræmmende, jeg nogensinde har set i hele mit liv, fortæller han til avisen.

BRITAIN-AVIATION-ACCIDENT


På slingre-kurs
En af dem, der var først til at alarmere politiet, var Sharon Moore, der fulgte sin datter i skole, da hun pludselig fik øje på helikopteren. Hun fortæller til avisen The Guardian, hvordan hun så helikopteren flyve direkte ind i kranen.

- Hvis du nogensinde har set en bil, som slingrer, fordi føreren ikke ved, hvilken vej den skal køre og går i panik. Nøjagtig sådan så det ud, fortæller hun.

- Så smadrede den ind i tårnet ved kranens udhæng, og styrtede derefter til jorden.

Hun fortæller også, at toppen af tårnet var fuldstændig dækket af tåge.

Ifølge avisen var kranføreren sent på den onsdag morgen, og derfor var der endnu ikke mennesker på toppen af bygningen. Hans vagt begyndte klokken otte og var ifølge kilder på vej op til kranen, da ulykken skete.

St. George Wharf Tower ligger i en meget travl del af London, så ulykken får store konsekvenser for trafikken i millionbyen.

En talsmand fra politiet afviser ifølge Reuters, at ulykken har noget som helst med terror at gøre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.