Mobbeofferet Keaton Jones fra Knoxville i Tennessee er blevet kendt verden over, efter at lang rækker kendisser som Justin Bieber, Snoop Dogg, Jennifer Lopez og Katy Perry har delt den hjerteskærende video, hvor drengen grædende fortæller om, hvordan han er blevet mobbet i skolen.

»Personer der er anderledes, burde ikke blive kritiseret for det,« græder han i videoen, der blev set over 22 millioner gange, på en nu slettet Facebook-konto.

Men nu har sagen taget en drejning, for Keaton Jonas mor Kimberly Jones bliver beskyldt for racisme, skriver Indenpendent og flere internationale medier. På sin private profil på Facebook har moderen delt en opdatering, hvor hun blandt andet skriver,

'Hvis du ikke bløder, og ingen knogler stikker ud af din krop, og du kan trække vejret, så STOP med at tud.'

Det har fået mediepersonligheden Tariq Nasheed til at lave et tweet, hvor han skriver,

'Jeg sympatiserer med barnet. Men hans mor, Kimberly på den anden side, kommer med racistiske og meget problematiske mobbe-opdateringer om sorte demonstranter #Ironi'.

'Hvis du kan trække vejret' er angiveligt en reference til afroamerikaneren Eric Garner, der blev kvalt i 2014, da flere betjente holdt ham nede og han sagde 'Jeg kan ikke trække vejret', hvorefter han mistede livet. Det affødte voldsomme protester mod politiets håndtering af sorte i hele USA.

Kimberly Jones bliver også beskyldt for flere gange at dele billeder og posere med et kontroversielt krigsflag, der bliver kædet sammen med racisme og had. På et af billederne poserer Keaton Jones og søsteren Lakyn Jones med pistoler og det kontroversielle flag.

Foto: Twitter / Lakyn Jones
Vis mere

Den voldsomme opmærksomhed, først i forbindelse med videoen af Keaton Jones og efterfølgende Kimberly Jones tidligere opdateringer, har fået Keaton Jones til at komme med en undskyldning på en Instagram-konto, skriver News. Her står der,

'Det er Keaton. Jeg vil gerne undskylde på vegne af min mor for de ting hun har sagt mod andre racer. Jeg elsker min mor, men jeg kan også forstå at der er noget, der er forkert. Og det hun sagde, var forkert. Jeg håber, at vi kan lægge det bag os, og fokusere på at forbedre verden. Tak.'