De fleste husker nok den østrigske adrenalin-junkie Felix Baumgartners historiske hop ude fra rummet i 2012. Nu er den østrigske mirakelmand faldet ned i et endnu mørkere hul præget af vold, nazisme og skilsmisser.

»Det er først, når man kommer meget højt op, at man forstår, hvor små vi er.«

Hele verden fulgte med, da 'Frygtløse Felix' på den mest dramatiske vis hoppede ud fra en luftballon i 39 kilometers højde med blot en faldskærm på ryggen. På direkte tv kunne man følge rekordmandens farlige fald mod jorden, hvor han brød gennem lydmuren med 1.150 kilometer i timen, spinnede ukontrollabelt rundt, men heldigvis landede sikkert på ørkenjorden i New Mexico .

Efterfølgende blev Baumgartner hædret og hyldet for sit halsbrækkende hop, hvor han forsøgte at slå disse rekorder:

  • Højeste bemandede ballonflyvning (Mindst 36.567 meter) - Slået! (39km)
  • Længste frie fald (Mindst 36.567 meter) - Slået! (39 km)
  • Længste tid i frit fald (cirka 6 minutter) - Ikke slået!
  • Hurtigste frie fald (brydning af lydmuren med supersonisk hastighed - 1.100 kilometer i timen) - Slået! (1.150 km/t)

»Da jeg stod der på toppen af verden, blev jeg meget ydmyg. Du tænker ikke på at tage verdensrekorder. Det eneste, jeg tænkte på, da jeg stod deroppe, var, at jeg ville komme tilbage i live. Jeg ville ikke dø,« sagde han på pressekonferecen efter hoppet.

Fald fra tinderne

Selv om Felix Baumgartner landede med skindet i behold, begyndte et alvorligt fald fra tinderne for den 48-årige østriger.

Bare to uger efter blev han dømt i retten i Salzburg for vold.

Tilbage i 2010 have østrigeren ifølge The Independent slået et græsk chauffør i hovedet. Han påstod, at det var gjort i selvforsvar, men efter en appel blev han dømt til at betale 11.000 kr. i bøde for slagsmålet.

Og nedturen fortsatte.

I januar sidste år skabte han ramaskrig, da han delte et billede på sin Facebook-side, der blev beskyldt for at have nazistiske konnotationer.

'Et land, hvor man ikke kan gå ud og fiske uden tilladelse, men hvor mennesker kan krydse vores landegrænser uden pas, kan kun være styret af IDIOTER.'

Sådan stod der i billedet, Baumgartner delte, hvilket fik 56.000 likes og 23.000 delinger. Det kontroversielle opslag blev mødt med en kæmpe kritik, hvilket fik østrigeren til at lave et nyt oplsag rettet mod fans, journalister og andre, der havde en mening om ham.

'De kalder mig for en skattesnyder, som lider af mangel på oxygen, og at jeg er en højreeekstrem nazisympatisør. Jeg siger: Er det ALT, I har at komme med?' skriver Felix Baumgartner blandt andet i et harsk svar.

Felix Baumgartner flyttede kort tid efter hoppet til Schweiz for at undgå at betale alt for meget i skat. Østrigeren afviste dog tilnærmelserne og kaldte det 'skatteoptimering.'

Dater flere modeller

Felix Baumgartner har siden sit kvantespring hoppet fra model til model.

Den østrigske vovehals har blandt andet datet playboy-modellen Gitta Saxx (se første billede nedenunder) og den tidligere skønhedsdronning Nicole Öttl, som han var forlovet med, indtil de gik fra hinanden i 2013.