Den heldige hundelufter Ken Wilman poserer med hunden Madge og den klump hvalbræk, som nu har gjort ham vældig rig.
Den heldige hundelufter Ken Wilman poserer med hunden Madge og den klump hvalbræk, som nu har gjort ham vældig rig. Foto: NIGEL SLATER

Den engelske invalidepensionist Ken Wilman kan godt begynde at lede efter et solidt kødben til sin hund.

Hans nysgerrige boxer Madge snusede sig forleden frem til en mærkelig, gylden klump i strandsandet ved Morecambe i det nordvestlige England.

Den tre kg store ’sten’ lugtede lidt underligt af svampe og gammelt træ, så Ken Wilman trak i første omgang hunden væk fra klumpen og lod den ligge. Da han var kommet hjem foran computeren, prøvede han dog for sjov at lede efter en forklaring på nettet og gjorde så store øjne, inden han skyndte sig tilbage til stranden.

Det mærkelige fund på stranden var tilsyneladende vaskeægte ambra - et yderst sjældent og værdifuldt tarmsekret fra kaskelothvalen.

Ambra bruges i parfumeindustrien til at forstærke og stabilisere duftnuancerne i eksempelvis Channel nr. 5, og Ken Wilman håber at kunne score en lille million kroner på sit strandfund. En fransk køber har allerede meldt sig på banen, og Ken Wilman har sendt en lille vareprøve af sted til ham for at få fastslået, om der vitterligt er tale om ambra.

- Det er ligesom at have fundet en taske med en masse pengesedler, siger den jublende invalidepensionist.

Kaskelothvalen bruger sekretet til at klare maveproblemer, og når det er udstødt, kan det flyde rundt i havet i årevis og hærde. Til glæde for blandt andre velduftende kvinder og heldige englændere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.