Flere millioner jublede, da en politimand sidste år gik ned på knæ foran sin kæreste midt under en Pride-parade i den engelske hovedstad. Men det tog kun kort tid, før deres kærlighedsrus blev ramt af et had så voldsomt, at det fik politimanden til at ønske, han ikke havde gjort det.

Mere end 16 millioner mennesker har set videoklippet den engelske politimand Phil Adlem, der går ned på et knæ foran sin kæreste under London Pride sidste år. Til store jubelråb, glædestårer og smil.

Selv forklarer han, at han var 'følelsesmæssigt høj', efter han fik sit 'ja'.

Men det forelskede pars lykkeboble blev hurtigt bristet af et voldsomt had, der pludselig haglede ned over dem og var overalt i kommentarsporene til videoen og i private og truende beskeder til ham.

Derfor har Phil Adlem nu - et år senere - skrevet et indlæg i det engelske medie The Guardian, hvori han fortæller, hvordan hadet ramte dem.

»For millioner er jeg politibetjenten, der friede under sidste års parade i London. Men for mange flere er jeg en vederstyggelighed - og det er derfor, Priden stadig er nødvendig,« skriver han blandt andet.

I tiden efter sidste års Pride omtalte flere engelske medier frieriet. Og flere tog det som et tegn på, at tiderne er skiftet, at det går den rette vej.

Men sådan forholder det sig ikke, skriver Phil Adlem.

»Jeg kiggede kommentarerne igennem online. De fleste var fantastiske. Nogle fik mig til at grine af de forkerte grunde. En person sagde, helt seriøst: 'Endnu en bøsse, der forsøger at blive kendt ligesom deres helt Bruce Jenner'. Jeg blev nødt til at spørge min forlovede om, hvem Bruce Jenner er, efter jeg læste, han var min helt,« skriver han med henvisning til den tidligere amerikanske atletikstjerne Bruce Jenner, der sidste år valgte at stå frem som transperson og nu går under navnet Caitlyn Jenner og lever som kvinde.

»Men mit smil blev ikke siddende, efter jeg fortsatte med at læse. 'De burde begge blive hængt, til de dør', 'fuldstændigt modbydeligt' og 'giv ikke Islamtisk Stat skylden, hvis de angriber dem'. Der var mange flere, nogle med trusler. En yderligere voldsom reaktion fra en af mine kolleger på arbejdet og én fra en tidligere universitetsven var det, der fik mig til at ønske, at jeg aldrig havde gjort det,« fortsætter han.

Han blev tilbudt at medvirke i flere interviews, men han afviste dem alle.

»Set i bagklogskabens lys lod jeg andre menneskers meninger diktere mine handlinger,« skriver han.

Det var ikke første gang, han blev udsat for homofobi. Da han voksede op, skete det i et hjem, der var imod homoseksuelle. På hans 18-års fødselsdag gik han ud med sin 'hemmelige kæreste' og blev overfaldet af en gruppe på tre, som bankede ham - lige indtil politiet kom.

Alligevel mener han, at han er heldig, skriver han. Heldig over at muligheden for at blive politibetjent, selvom han er homoseksuel, og heldig over at bo i England, hvor han ikke bliver fængslet eller tortureret for at være den, han er.

»Men selv blandt unge mennesker i England i dag, er min historie langt fra unik,« skriver han.

Derfor mener han, at det endnu er nødvendigt at opføre Pride-parader. Verden over.

»Priden er en uvurderlig kilde til styrke og noget positivt for alle, der har oplevet misbrug eller mobning. For alle personer, der ønsker at deltage i Priden, er der en grund til, at den stadig er vigtig,« siger han.