Respiratory machine for artefitial ventilation and anesthesia
Respiratory machine for artefitial ventilation and anesthesia

45-årige Lyndee Pellettiere-Swapp fra Arizona i USA var blevet opgivet af lægerne efter at hun ikke havde vist tegn på hjerneaktivitet i løbet af sine 12 dage i koma.

Derfor var Lyndees datter Amanda, sønnen Steven og hendes mand mødt op på hospitalet med tunge hjerter og knugede af sorg. Det var dagen, hvor de skulle slukke for respiratoren og sige et sidste farvel til deres elskede hustru og mor, der havde ønsket at blive organdonor, hvis hun endte som grøntsag.

Bagefter satte de sig ved siden af hende en efter en og hviskede hende farvel. Pludselig skete der intet mindre end et mirakel, skriver CBS 5.

garage 66

Sick woman in hospital

For hvad hverken lægerne eller familien i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, var, at Lyndee Pellettiere-Swapp hørte hvert et ord, der blev sagt.

»Lægerne fortalte min familie, at jeg ville begynde at udstøde lyde, når de slukkede respiratoren. Jeg var meget oprørt. Jeg kunne ikke bevæge mig, jeg kunne ikke tale, jeg kunne ikke svare. Men jeg kunne høre samtaler rundt om mig. Jeg kan huske, at lægen åbnede mine øjne og rodede med mig, hvorefter han fortalte min familie, at jeg ikke reagerede,« siger hun til CBS 5.

Den 45-årige kvinde forsøgte desperat at tale til familien, som stod der ved hendes side i den tro, at hun allerede var væk rent mentalt - og snart også fysisk.

Anders Tesgaard 1

Men da mand knælede ved hendes side og hviskede ordene 'jeg har brug for at du kæmper' i hendes øre, begyndte hun til alles overraskelse at bevæge læberne.

»jeg er er en fighter,« fremstammede hun foran den chokerede forsamling af familie og læger.

Hun var tilbage - stik mod alle lægevidenskabelige forudsigelser.

»Jeg anser det ikke for at være et mirakel, men det er sådan alle andre beskriver det,« siger Lyndee Pellettiere-Swapp til CBS 5.

Laura Croix

I dag er Lyndee Pellettiere-Swapp udskrevet fra hospitalet og er kommet sig fuldstændig til stor lykke for hele familien.

Det var sønnen Steven, som fandt sin mor bevidstløs for en måneds tid siden og ringede 911. Nu sørger han for at besøge sin mor hver eneste dag på vejen hjem fra arbejde.

Efter sin utrolige oplevelse har Lyndee Pellettiere-Swapp et godt råd til andre, der oplever at have nære familiemedlemmer i koma.

»Bare fordi du ikke er ved bevidsthed, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan høre. Så tal til dine elskede, hvis du er i den situation. De hører dig.«

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.