Manden, der er sigtet for terrorangrebet på Oslo, hedder Anders Behring Breivik. Han er 32 år gammel.

Norsk politi sigtede ham lørdag formiddag for både bomben i centrum af Oslo og massedrabene på øen Utøya.

Indtil videre er 84 unge mennesker dræbt på den lille ø. 

Tidligere har politiet bekræftet, at yderligere syv personer har mistet livet efter et bombeangreb mod en regeringsbygning i Oslo.

Våbenelsker og ekstremist
Den 32-årige mand er ifølge den norske statsminister Jens Stoltenberg norsk statsborger, og avisen VG fortæller, at han hele sit liv har boet lige udenfor Oslo.  

Ifølge norsk TV2 skal den pågrebne tilhøre det højreekstreme miljø, ligesom manden skal have våbentilladelse til to våben - et automatvåben og en pistol af typen Glock.

Norges største avis VG skriver, at manden er ukendt for politiet - udover en mindre trafikforseelse fra for omkring ti år siden.

En barndomsven oplyser til den norske avis, at Breivik blev højreekstrem i slutningen af 20-erne. Herefter skulle han have postet en række kontroversielle meninger på Facebook.

Den norske tv-stationl NRK siger, at man ikke kender noget til den 32-åriges holdninger. Udover, at han skulle været en del af det ekstreme konservative miljø.

Aktion mod hans hjem i nat
Politiet gik til aktion mod hans lejlighed lige inden midnat. Her boede Breivik ifølge norske medier sammen med sin mor. 

Anders Breivik oprettede firmaet Geofram i 2009 og opgav til myndighederne, at selskabet beskæftigede sig med dyrkning af grønsager og rodfrugter. Ifølge medierne giver en virksomhed af denne art adgang til store mængder kunstgødning, der kan bruges til fremstilling af sprængstoffer.

Twittede før massakre
Fem dage før den dødbringende massakre - 17. juli - twittede Anders Breivik et citat fra den liberale filosof John Stuart Mills: 'One person with a belief is equal to the force of 100.000 who have only interests'. Oversat betyder det: En person med en overbevisning er lige så stærk som 100.000 som bare har interesse'.  

Kaldte socialdemokrat for morderen
Få timer før massakren begyndte på øen Utøya havde den norske socialdemokratiske politiker Gro Harlem Brundtland været på talerstolen på den politiske sommerlejr.

Den nu sigtede Anders Breivik har tidligere kaldt den socialdemokratiske politiker for 'landsmorder' i mange af de indlæg, har han lagt på nettet. Blandet andet på den norske side dokument.no,  hvor han har lagt mere end 70 indlæg ind.

Flere af indlæggende har racistiske, højreekstremistiske og anti-muslimske karakterer, og det gælder altså også det indlæg, hvor Anders Breivik omtaler den socialdemokratiske politiker.

Anders Breivik virker i debat-indlæggende som meget belæst og en person med stærke holdninger til norsk politik. Han går ind for konservative holdninger, som han også kalder nationalistiske.