Hamas siger, at der er indgået en våbenhvile med Israel, som vil træde i kraft tirsdag aften. Men den israelske regering påpeger, at forhandlingerne fortsat er i gang.
Hamas siger, at der er indgået en våbenhvile med Israel, som vil træde i kraft tirsdag aften. Men den israelske regering påpeger, at forhandlingerne fortsat er i gang. Foto: JACK GUEZ

En våbenhvile mellem Israel og palæstinensiske Hamas vil træde i kraft tirsdag aften. Det oplyser Hamas og Islamisk Jihad ifølge nyhedsbureauet AFP. Våbenhvilen vil angiveligt træde klokken 23 dansk tid.

En talsmand for den israelske regering siger dog ifølge CNN, at aftalen endnu ikke er i hus.

- Bolden er stadig i spil, siger talsmanden uden at uddybe udtalelsen.

Egyptens præsident, Mohammed Morsi, sagde tidligere tirsdag, at en våbenhvile er undervejs i løbet af få timer. Tirsdag aften udtalte en egyptisk talsmand, at man stadig håber på at nå en aftale sent tirsdag aften.

Israels regering har været meget fåmælt om en eventuel våbenhvile. Regeringen har dog meldt ud, at man ikke har nogen aktuelle planer om at indsætte landstyrker, sådan som man tidligere har truet med at gøre.

Regeringen har dog valgt at distribuere flyveblade, der advarer beboere i dele af Gazastriben om at forlade deres hjem af sikkerhedshensyn.

Både USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, og FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, ventes at ankomme til Jerusalem tirsdag aften.

Elementerne i våbenhvile-aftalen er endnu ukendte, men begge lejre har stillet krav til en sådan aftale. Israel har krævet indstilling af beskydninger fra Gaza, mens Hamas har krævet ophør af blokaden mod Gaza samt et stop for Israels »snigmord«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.