Den militante palæstinensiske gruppe Hamas tager skylden for et skyderi torsdag i Jerusalem, hvor tre blev dræbt.

Det oplyser Hamas torsdag i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Denne operation er et naturligt modsvar på de uhørte forbrydelser fra besættelsesmagten i Gazastriben og mod børn i Jenin, står der i meddelelsen.

Hamas opfordrer også til en "eskalering af modstanden".

Meldingen kommer, på et tidspunkt hvor Israel og Hamas har forlænget en våbenhvile, der stod til at udløbe torsdag klokken 06.00 torsdag, med en syvende dag.

Israel har ikke umiddelbart reageret på Hamas-meldingen.

En Hamas-kilde oplyser torsdag ifølge AFP, at ti israelske gidsler vil blive frigivet torsdag som led i våbenhvileaftalen. I alt er 97 gidsler blevet frigivet af Hamas i løbet af våbenhvilen.

Skyderiet fandt sted torsdag morgen.

To palæstinensere skød ifølge israelsk politi midt i myldretrafikken mod et busstop i udkanten af Jerusalem og dræbte mindst tre, mens mindst otte er blevet såret. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to formodede gerningspersoner blev ifølge politiet dræbt på gerningsstedet.

I Hamas-meddelelsen, som er lagt på det sociale medie Telegram, står der ifølge Sky News, at Hamas roser sin militante gren, al-Qassam-brigaderne, for det, som gruppen kalder en "heroisk Jerusalem-operation".

Hamas tog omkring 240 gidsler med til Gazastriben under et angreb på Israel 7. oktober, hvor 1200 blev dræbt.

Israel har besvaret Hamas' angreb med en landoffensiv og nærmest konstante luftangreb mod Gazastriben, før våbenhvilen i sidste uge blev til virkelighed.

Myndighederne i den Hamas-kontrollerede enklave siger, at knap 15.000 palæstinensere er blevet dræbt.

/ritzau/