Myndighederne i den spanske by Barcelona udsendte tirsdag eftermiddag badeforbud ved seks strande nord for Barcelona.

Tre hajer var forinden blevet observeret i farvandet, og derfor turde myndighederne ikke lade de mange badegæsterne gå i vandet. Det skriver flere spanske medier heriblandt ABC.

Strandene, der ligger mellem Premia De Mar og Masnou, blev lukket omkring klokken 12.30 tirsdag. Det lokale politi patruljerede området for at sikre sig, at gæsterne respekterede badeforbuddet og holdt sig på stranden.

En redningstjeneste samt frivillige fra Røde Kors har været i vandet for at lede efter hajerne og for at sikre området. Farvandet bliver i øjeblikket overvåget for at se, om hajerne holder sig væk fra kysten, så man kan genåbne strandene.

Har tidligere observeret hajer

Ifølge de spanske medier er der angiveligt tale om tre blåhajer. Hajerne kan blive op til fire meter lange, vejer omkring 80 kilo og er farlige for mennesker. Det er dog sjældent, at hajerne nærmer sig strandene og badende mennesker.

Selv om hajer ofte er forbundet med lande som USA, Australien og Sydafrika, er de flere gange blevet observeret i Middelhavet. Ifølge spanske medier har der i alt været fem hajangreb på mennesker i Spanien. Et af de fem angreb havde en dødelig udgang.

Det vides ikke endnu, hvornår strandene ved Barcelona åbner igen.