»Jeg har aldrig oplevet noget lignende.«

Sammen med sin familie fik Malene Hansen mandag aften en yderst ubehagelig oplevelse, da et ekstremt haglvejr pludselig ramte ned over det campingområde ved Gardasøen, hvor de er på ferie.

»Vi havde heldigvis lagt børnene tidligt i seng, for jeg tør næsten ikke tænke på, hvad der var sket, hvis de havde været udenfor,« fortæller hun.

Det heftige uvejr endte med at sende massive haglkugler ned over hele pladsen – og både campingvogne, biler og telte er blevet ødelagt.

Foto: Malene Hansen
Vis mere

»Min bonussøn løb ind på børneværelset, og så kom haglen mod vinduet og smadrede det. Han fik glasskår på sig, men er okay,« fortæller Malene.

»Mine børn skal ikke ud og lege om aftenen resten af ferien, det er helt sikkert,« tilføjer hun.

Hun forklarer videre, at det voldsomme haglvejr nærmest begyndte 'fra det ene sekund til det andet'. 

Sådan oplevede Jacob Petersen det også. Han havde sammen med sine børn mandag aften været til børnedisko ved deres campingplads nær Gardasøen, da himlen pludselig blev mørk over dem.

Foto: Malene Hansen
Vis mere

Kort forinden havde det været 'rigtig, rigtig fint vejr'.

»Folk stod udenfor ved underholdningsområdet, og der var fest og helt gang i den,« fortæller den 41-årige midtjyde.

Sammen med sin bedre halvdel og deres to børn på henholdsvis tre og et år, var de gået fra stedet ved campingpladsen i Lazise omkring klokken halv ti.

»Og så ved 22-tiden begyndte det at lyne. Som jeg aldrig har set det lyne før. Det var jo konstante blink,« siger Jacob Petersen, før han gentager:

»Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget i nærheden af det der før.«

Foto: Malene Hansen
Vis mere

Efter lynene fulgte haglene. Og der var ikke tale om små kugler.

»Jeg stod i vores mobilehome, som har bliktag, og skulle til at børste tænder, da det begyndte at lyde som om, der faldt golfkugler ned på taget,« fortæller han:

»Jeg tænkte: ‘Hvad fanden sker der’, for jeg har aldrig hørt noget som det før, og så kiggede jeg ud af døren og kunne se, at det hoppede og dansede rundt med hagl.«

Med det samme tænkte Jacob Petersen, at familiens bil ikke ville overleve.

»Det ville jo være livsfarligt at gå ude i det,« siger han.

Sådan ser en af haglkuglerne, som ramte i området, ud.
Sådan ser en af haglkuglerne, som ramte i området, ud. Foto: Karina Varming
Vis mere

Da han her tirsdag morgen gik en tur i området, kunne han se, hvordan alle fortelte på campingvognene er 'fuldstændig raseret'.

»Også de almindelige telte, som folk har sovet i... Eller forhåbentligt ikke sovet i i nat. De er fuldkommen flænset i stumper og stykker. Så det har været voldsomt. Rigtig, rigtig voldsomt.«

Familiens bil beskriver han som 'ikke særlig pæn' efter turen i haglen – men de kan godt køre hjem i den, når deres ferie er slut, forklarer Jacob Petersen.

Som følge af det voldsomme uvejr, som blandt andet har ødelagt biler, har SOS International haft travlt.

På sin hjemmeside oplyser assistancevirksomheden, at alarmcenteret gennem natten har 'modtaget mere end 700 opkald fra primært danske ferierende i området, hvis biler er kommet til skade'.

"Alarmcenteret anbefaler alle rejsende at følge de lokale retningslinjer samt holde sig opdateret via de lokale myndigheder og media," lyder rådet.

Følg udviklingen i det ekstreme vejr, der rammer verden over i B.T.s liveblog her.