Der har været ny kontakt mellem Anne-Elisabeth Hagens familie og de formodede kidnappere. Familiens advokat udtaler sig mandag aften om udviklingen i sagen.

Det sker på et pressemøde i byen Mo i Rana Kommune i det nordlige Norge.

»Hvis familien modtager bevis for, at hun er i live, som modparten har skitseret i sin nyeste henvendelse til os, vil familien arbejde for at få Anne-Elisabeth sikkert og hurtigt hjem. Det er familiens eneste fokus,« oplyser familiens advokat, Svein Holden, og fortsætter:

»Familien synes, at det er positivt, at de, som hævder at have Anne-Elisabeth, har kontaktet os på en anden og bedre måde end tidligere. Det negative er, at der er tale om envejskommunikation. Der er også stadig udfordringer med den nye kommunikationskanal, som forhindrer familien i at få beviser på, at Anne Elisabeth er i live.«

Tidligere mandag oplyste også det norske politi om den nye besked, som familien og politiet har modtaget via en ny kommunikationskanal.

På pressemødet gav politiinspektør Tommy Brøske kun sparsomme detaljer om den nye udvikling i sagen.

Han måtte igen understrege, at der endnu ikke har været bevis for, at de formodede gerningsmænd overhovedet har Anne-Elisabeth Hagen.

»Det er urovækkende, at vi stadig ikke har bevis for, at hun er i live,« sagde politiinspektøren.

Indholdet af den nye besked er fortsat hemmeligholdt, ligesom det også var tilfældet med den forrige besked fra 16. januar.

I alt har familien været i kontakt med de formodede kidnappere tre gange.

Den 68-årige Anne-Elisabeth Hagen er gift med Norges 172.-rigeste mand, Tom Hagen, og hun blev sidst set den 31. oktober 2018.

Hendes mand, Tom Hagen, fandt i parrets hus et brev med krav om løsepenge på 90 millioner norske kroner i kryptovaluta.

Norsk politi mangler fortsat flere afgørende informationer på centrale områder i efterforskningen. Der er endnu ikke blevet meldt noget ud om mistænkte, og kommunikationen med de formodede gerningsmænd er begrænset og foregår via en krypteret kommunikationskanal.

Det vigtigste spor i sagen er en overvågningsvideo fra Tom Hagens arbejdsplads fra dagen, hvor Anne-Elisabeth Hagen forsvandt. Her optræder tre personer, som ikke er blevet identificeret endnu.

Familien har tidligere oplyst, at de ikke vil betale løsepenge, før de har sikret sig et livstegn på Anne-Elisabeth Hagen.