Den 19-årige Instagram-model Katarina Zarutskie blev i sidste måned overmodig, da hun så sit snit til at få taget nogle gode Instagram-billeder.

Amerikaneren var på ferie på Bahamas med sin kæreste og hans familie, da de spottede nogle andre turister, som snorklede tæt på en gruppe nursehajer. Det fik hende til at hoppe i vandet og posere med hajerne, mens kærestens far knipsede løs med telefonen.

Men pludselig bed en haj hende i armen, og trak hende ned under vandet, fortæller hun til den engelske tv-station BBC.

»På det tidspunkt er din krop så fyldt med adrenalin, at du bare vil ud af situationen, men jeg holdt mig ekstremt rolig«, siger Katarina.

Hun vristede sig fri af hajens kæber, og holdt såret over vand, så blodet ikke tiltrak andre hajer. Derefter bevægede hun sig roligt ind til bredden.

Imens lykkedes det kærestens far at fange hele episoden på en række billeder.

Katarina kæmpede i flere sekunder for at komme fri, da hajen trak hende ned under vandet. (Privatfoto) Vis mere

Katarina siger til BBC, at hun er vant til at opholde sig i vand hjemme i Californien. Derfor vidste hun, at hun skulle skynde sig at få armen op af vandet, så blodet fra såret ikke spredte sig i vandet. Desuden stod hun meget roligt, fordi der er øget risiko for at hajer angriber, hvis man flagrer med arme og ben. (Privatfoto) Vis mere

Teenageren måtte efterfølgende have syet såret sammen med flere sting og have antibiotika for at undgå infektion. Hun skal desuden sandsynligvis have opereret adskillige hajtænder bort, som blev siddende i hendes arm efter episoden, skriver BBC.

Katarina har fået et grimt sår efter mødet med nursehajen, men er glad for, at det trods alt ikke gik værre. (Privatfoto) Vis mere

Men måske allerværst for den californiske kvinde, så er hun blevet hånet nådesløst på sociale medier, efter amerikanske og internationale medier har skrevet om det uheldige møde med hajen.

»Jeg har fået rigtig mange grove og hadefulde kommentarer fra folk, der siger latterlige ting. Men sådan er internettet, ikke sandt? Man skal vel bare tage det med et gran salt, det hører med«, siger hun til BBC.

Hun kan dog glæde sig over, at opmærksomheden har fået hendes Instagram-profil til at gløde, og hun har nu næsten 50.000 følgere, hvilket er en fordobling i forhold til før haj-episoden.

Nursehajer vejer omkring 60 kilo, og er udbredte i Caribien, og populære blandt turister på grund af deres langsomme bevægelser og rolige gemyt. Men de tegner sig for en fjerdedel af alle hajbid, så man skal huske at vise agtpågivenhed omkring dem, skriver Wikipedia.