Chris Cornell var ret stille de sidste dage på touren. Det fortæller Ben Weinman, som er lead-guitarist og grundlægger af mathcore-bandet The Dillinger Escape Plan, som var på opvarmning på Soundgarden-turnéen, til det britiske musikmagasin NME:

»...han talte ikke rigtig med nogen. Resten af gutterne ville hænge ud før showet og alt det der, men han (Cornell, red.) ville stryge ind til showet, og så tilbage til hotellet. På den sidste tour, som vi var på sammen, der var han temmeligt stille. (Chris) var en meget privat fyr. Han lod til at være meget familiemenneske, hvilket er noget af det, som er så chokerende ved alt dette,« siger Weinman. Cornell efterlader sig kone og tre børn.

Cornells død lader til at være et selvmord. Der er endnu ikke kastet lys over, hvad der kan have drevet sangeren til at tage denne beslutning.

Det var dog ingen hemmelighed, at Cornell havde problemer med alkohol, stoffer og depressioner igennem karrieren. Tom Morello, som var guitarist i Audioslave samt Rage Against the Machine, fortalte til The Age af Cornell var blevet "komplet ædru" op til indspilningerne af bandets andet album Out of Exile. Ædru implicerer i dette tilfælde også stoffri.

Omkring gendannelse af Soundgaden fortalte Cornell i 2011: »Den største forskel, som jeg har lagt mærke til... Og vi har ikke rigtig talt om det: Der står ingen flasker Jack Daniels, eller øl. Og vi talte aldrig om det... De ting er der bare ikke«, sagde han til 3 News.