I juni blev en 54-årig mand klædt som en kvinde fundet død og mishandlet. Politiet mistænkte straks, at manden havde været offer for en hadforbrydelse. Nu er der faldet dom i sagen.

Den 25. juni blev en mand fundet død i sin lejlighed i Bergsjön, Göteborg af sin mandlige partner. Den afdøde 54-årige, der var klædt i kvindetøj, var blevet mishandlet og havde blandt andet en slange rundt om halsen. Det skriver Aftonbladet.

Der lå knive rundt om i lejligheden, og det stod hurtigt klart, at manden var blevet myrdet.

Samme dag blev en 16-årig dreng pågrebet og tiltalt for mord, efter der var blevet fundet fingeraftryk og dna-spor i lejligheden. Også en 19-årig, der havde været til stede i lejligheden blev anholdt for medvirken til mord. I dag faldt der dom i sagen, og den 16-årige er blevet dømt for mord.

Anklageren var overbevist om, at den afdøde havde været udsat for en hadforbrydelse. Det stærkeste bevis var fundet af en video, som de to unge mænd havde forsøgt at slette, men som blev genskabt. Af videoen fremgår det, hvordan den 16-årige råber skældsord ad den 54-årige om hans seksuelle orientering.

Den 16-årige forklarede, at en kvinde med langt, rødt hår havde kontaktet ham i juni og ville hjælpe ham med tøj, mad og et brusebad. Men da han var fulgt med hende hjemme, viste det sig, at hun var en mand.

Drengen hævder, at den 54-årige forsøgte at voldtage ham, og at der var tale om selvforsvar. Han brød sammen i gråd, da han i retten forklarede, hvordan han havde banket den 54-årige med en flaske.

Historien om selvforsvar bliver imidlertid modsagt af videoen.

Drengen er idømt forvaring i fire år. Herefter bliver den 16-årige, der er kommet til Sverige fra Nordafrika, udvist af Sverige for livstid. Han skal endvidere betale erstatning til offerets familie.

Den 19-årige er dømt til udvisning for en ti-årig periode.

Der er blevet rettet i overskriften til denne artikel. Før fremgik det, at der var tale om en svensk morder. Det er ikke tilfældet. Den 16-årige havde blot bopæl i Sverige.