Grævlinger der bygger kuler under jernbanespor har lavet ravage for togtrafikken i Holland. Der er aflysninger og sågar lukninger af hele linjer.

Tog både i nord og syd er blevet ramt. Nogle steder er togene stoppet for mindst en uge.

Linjen mellem Den Bosch og Boxtel i det sydlige Holland blev lukket tirsdag. Årsagen var helt klar: Dyrene havde gravet under sporene. Det skriver BBC.

Jernbanepersonalet siger, at det ikke står klart, hvor længe problemerne vil fortsætte. Grævlinger er nemlig et beskyttet dyr på de kanter.

Denne grævling bor i Taipei Zoo i Taipei.
Denne grævling bor i Taipei Zoo i Taipei. Foto: Sam Yeh
Vis mere

John Voppen er bestyrelsesformand for ProRail – firmaet som vedligeholder det hollandske jernbanenetværk. Han siger, at det var anden gang på en uge, at de blev nødt til at indstille trafikken på grund af grævlingernes aktiviteter.

Det tager betydeligt tid at tackle. Togoperatørerne skal først have lov til at fjerne dyrene eller forstyrre deres område.

En inspektion har vist at grævlingerne har gravet mere aktivt. Det har konsekvenser for sikkerheden af sporene, siger ProRail.

Det betyder, at sporene kan skride nedad, og dermed sætte sikkerheden over styr.

En ung grævling leder efter føde på et gammel, nedfaldent træ.
En ung grævling leder efter føde på et gammel, nedfaldent træ. Foto: REBECCA NADEN
Vis mere

Tidligere på måneden gik grævlinger i gang med at underminere sporene på jernbanen nær Molkwerum i provinsen Friesland. En jernbanelinje måtte suspenderes indtil næste måned.

»At leve sammen med en grævling, er noget af et puslespil for ProRail,« siger firmaet på sin hjemmeside.