Grækenlands finansminister mødes i dag med sin kollega i Belrin for at få Tysklands støtte til sparekatalog. Fredag bliver skæbnedag for grækerne, når kreditorerne samles i Athen.

GRÆKENLAND: Den græske finansminister Yannis Stournaras, mødes i dag med sin tyske kollega Wolfgang Schauble i Berlin for at præsentere Grækenlands planer for privatisering og reformer i relation til at få udbetalt en hjælpepakke, som Tyskland, der er eurozonens største økonomi, skal betale broderparten af.

De græske besparelser som landets finansminister vil vise frem, løber op i 11,6 milliarder euro, eller 85 milliarder kroner, og er en grundlæggende forudsætning for, at Grækenland kan få udbetalt den næste store hjælpepakke. Den vil betyde, at landet forbliver i eurozonen og vil afværge en statsbankerot, skriver den græske avis Kathimerin.

Det uhyre vigtigt for grækerne at opretholde den tyske tillid, og dagens møde er da også en forløber for den afgørende beslutning, som de græske kreditorer - EU-kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - også kaldet trojkaen, om kort tid skal træffe om nye lån.

Det drejer sig om en gigantisk lånepakke på intet mindre end 31,5 milliarder euro eller 235 milliarder kroner.

Trojkaen kommer fredag til Athen anført af dens chef, EUs præsident Herman van Rompuy, for at vurdere, om de græske tiltag er nok til, at man vil frigøre første portion af de mange milliarder. Beslutningen ventes dog først at falde senere på måneden.

Det græske samfund er allerede mærket af de hårde nedskæringer, der er gennemført, men ifølge avisen Kathimerin, vil trojkaen afvise de besparelser på militæret og på den offentlige sektor, som den græske regering har gjort til en del af besparelserne på 85 milliarder kroner.

Avisen skriver, at trojkaen i stedet vil kræve yderligere nedskæringer i minimumslønningerne og i understøttelsen for privatansatte.

Grækerne vil yderligere gerne have to år mere til at gennemføre besparelser, privatiseringer og reformer, men det er Tyskland lodret imod,